dressyrhelg

Sitter i bussen på väg till Umeå för att heja på Erika, Evelina och alla andra ekipage som ska tävla i helgen. Ikväll ska vi fira med tapas och vin, att Erika vann psg:n idag, och att jag härmed kan titulera mig civilingenjör!!  Fem års slit är över och nu hoppas jag att något jobb ska dyka upp. Men det är en senare fråga.
 
Annars, Amo verkar ha tagit operationen bra. Ingen feber, äter bra och är pigg och glad men tar lilla hagen med ro. Innan operationen så var det lite panik för jag hade ingen som kunde hjälpa mig av med skorna. Så det slutade med att jag fick rycka dom själv tisdag em innan vi for till Umeå. Synd att han var nyskodd vilket gjorde att skorna satt som berget. Att jag dessutom är sämst gjorde att det tog mig nästan två timmar innan alla var av. Få hade både Jag och Amo rejäl syra i Ben och rumpa , men det gick ;) igår så slog Jag på dom igen, med Niklas som assistent. Det tog bara 45 min men jag är ändå sjukt mör efter allt benböj!! Nog gör dom det bra våra hovisar för inte fan är det lätt... 
Allmänt | | En kommentar |

Operation

Idag har jag, mamma och Amo varit i Umeå för att operera en griffelbensfraktur. Men jag kan väl börja från början.
 
På första besöket hos veterinären i Boden så konstaterades ju en vrickning, men även en fraktur på griffelbenet. Det gick inte att säga om frakturen var akut eller om den hade varit där länge, han reagerade inte om man tryckte kring frakturen och det är ju ovanligt att dom visar hälta pga en sådan fraktur. Så det blev så att vi behandlade vrickningen och bestämde att vi skulle röntga igen vid återbesöket. När vi sen kom tillbaka två veckor senare så var ju vrickningen bättre men vi behandlade igen. Och frakturen hade börjat läka, alltså var det en akut fraktur men prognosen var riktigt bra.Veterinären gissade att vrickningen och frakturen mest troligt hade skett samtidigt. Men när vi var på återbesök förra veckan så upptäckte vi på röntgen att frakturen hade gått upp. Vilket kändes riktigt surt, speciellt då han var haltfri då vrickningen hade läkt helt.Här kommer en bild på frakturen:
Så vi bokade in operationstid i Umeå, och därför åkte vi ner igår kväll för att kunna infinna oss på kliniken i morse halv åtta. Har varit lite nervös över själva operationen, eftersom det ju alltid är en risk att sövas och har därför inte velat dela med mig av denna information förrän jag visste hur det hade gått.... Men det gick ju bra! Benbiten var ju inte så stor och det är en väldigt okomplicerad operation. Hade sån tur att Amo fick sova på Åsen inatt, så han kände sig väldigt lugn och trygg och sen när vi hade kommit till kliniken så fick vi bara lämna honom och så skulle vi komma tillbaka kring ett. Medan så for jag och mamma tillbaka till lägenheten där vi vilade en stund för jag hade inte sovit så mycket inatt... sen åkte vi på Biltema där min snälla mamma köpte ett nytt flugtäcke, en flughuva och en grimma till Amo, samt ett bilbatteri om vi behöver senare till någon sommarhage :) Åt sen lunch på Göteborg som har sjukt bra mat och jättemysigt på uteserveringen:
Sen for vi och hämtade Amo, allt hade gått jättebra så det var skönt. Så vi fick åka hem, vilket tog sitt tag då det var vägarbete på flera ställen längs E4an. Till slut var vi framme hemma och Amo fick gå ut i en liten sjukhage. Nu är det 4 veckor skritt (uppsuttet om jag vill) som gäller, samt sjukhage och om allt verkar okej efter det får vi börja jogga :) Så det känns inte jättetokigt, även om jag så klart helst hade börjat jogga igång redan nu! Så nu är det bara hålla tummarna att såret läker fint och att vi slipper någon infektion.
 
Allmänt | | 6 kommentarer |

Kandaret på

Idag blev det på med kandar, sporrar och chaps, för jag fick låna Erikas ena häst Toledo :) Härlig med ett dressyrpass och jag gjorde även några serier i vart fjärde och vart tredje, riktigt najs och bra för mig att hålla mig på alerten. Han är även en mästare på att trampa så jag passade även på att känna lite på det, och i slutet av passet var traven helt magisk. Jättekul, då jag hade svårt att få honom kvick och ihop i traven sist jag red honom. Hoppas på att få låna honom snart igen. Efter helgen så ska vi köra tillbaka hästarna till Marie för nu börjar gräset ta slut, så idag fick grabbarna till och med lite hö. Men så kan det vara. Mysig har dom haft det tillsammans hittills i alla fall, speciellt Ohio som brukar använda Amos rumpa när det kliar.... :)
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp