Sista veckoträningen

Igår åkte vi för att träna för Erika. Red på träns för att verkligen få igenom honom, eftersom jag tyckte att det var problemet tidigare i veckan. Vi jobbade mycket basics, och fick kämpa på en del eftersom han ville bli lite hög och kort i formen och väldigt tryckig i vänster hand. Något som var sjukt svårt var att rida på en liten volt i trav i höger varv men att ha honom ställd åt vänster men ändå att bogen var innåt..... helt skadat svårt men han är ju lite svagare i höger bak och då kom vi väl åt det. Så det kämpade vi på med ett tag. I vänster varv så gick det mycket lättare, ja det var som inget problem alls. Jobbade med lite skolor och även med formen och känslan i galopp på volt och fyrkantspår. Amo kändes fräsch och pigg men lite stel och vi fick jobba ganska hårt. På slutet när jag inte gav mig utan verkligen tog igenom det, så var han ganska trevlig. Ett verkligt välbehövligt pass men det kändes VÄLDIGT långt ifrån att kunna styra runt i en MSVA om man säger så...
 
Idag så red vi ut en sväng och han var mycket bättre i formen, mera framme till handen och det känslan var mycket bättre idag. Så jag tror vi fick igenom något igår! Förutom ridningen så har jag börjat rensa bland mina grejer och börjat packa lite av Amos, för nu är det så att jag har fått ett jobb, ett 10 månaders vick som utvecklingsingenjör i Kiruna och jag börjar redan på måndag. Amo flyttar inte med förrän om två veckor men eftersom jag kommer veckopendla de två första veckorna och inte kan ta hand om honom själv på vardagarna är det en del att lösa. Det känns jättekul att ha fått ett jobb, och dessutom ett som verkar så intressant, men det en hel del att organisera. Flytten innebär förmodligen att möjlighet till tävling nästa säsong kommer att bli väldigt begränsad, i och med att det är en bit bort till ridklubbar som anordnar tävlingar (förutom Gällivare då) och eftersom Amo börjar vara till åren och kanske inte orkar flänga runt land och rike... Så det känns lite trist. Men jag har ju fortfarande möjlighet att få trimma och själv utvecklas! Även om det blir min yrkeskarriär och inte tävlingskarriär som får bli nästa års satsning.
 
Men jag hoppas att det finns möjlighet till träning för någon på ridklubben, och annars kanske jag kan ordna så att Erika kan komma upp och hålla någon träning! Eller kanske någon annan... Planen är dock att Amo ska stå på ett stall 1,8 mil från ridklubben och stan, i ett stall med mycket utevistelse, service och stor belyst ridbana så jag tror att det kommer att vara ett bra ställe för honom även om det så klart hade varit trevligt med ridhus lite närmre till hands. Så, som ni förstår har jag rätt mycket going on men det mesta tror jag är någorlunda under kontroll nu.
 
Trött och svettig Amo efter gårdagens träning!
 
Allmänt | | 5 kommentarer |

Ta i trä

Men allt verkar nog okej med Amo. Lördag så var det stenhårt i backen så det fick bli ett lättare pass än vad jag tänkt mig, så passade på att rida barbacka. Jobbade mest i skritt men la även in lite trav även om Amo var lite tveksam till underlaget. Men söndag så var det plusgrader igen så då kunde vi köra på i alla gångarter. Amo kändes ovanligt släpig med frambenen men även pigg och ville helst köra sitt eget race. Han markerade då inget enligt Evelina och han kändes helt ren och väldigt villig.... om än att han helst ville bestämma själv. Släpandet kanske berodde på att han var stel och faktiskt inte hade gjort annat än skritta på en vecka. På kvällen när jag kom tillbaka för att ta in hästarna så såg benet jättefint ut. Måndag tog vi ytterligare ett pass på banan och då var det mest bråk. Amo ville ha nacken hög och halsen kort och så ville han springa fort, Om jag tog igenom det så studsade han istället på stället. Jag rättade framåt och vi rejsade några långsidor och efter det gick det bättre, men det var inget höjdarpass. Tror att det till viss del beror på att jag red när det var mörkt, för även om vi har lyse på ridbanan så når den inte hela ridbanan, och det var mest strul där det var lite mörkare. Trots att jag dessutom hade pannlapa. Nåja, Amo var inte jättepoppis efter tisdagens pass, men jag får ha förståelse att det kanske spritter i kroppen när han fått ta det lugnt ett tag.
 
Trots att jag ändå hade gått på honom på tisdagen så var benet helt svalt och fint igår. Så då bestämde jag mig för att tömköra (dubbellongera) och rasta honom lite. Och han var så jäkla fin! Pigg och fräsch och jobbade i en sån bra form och det såg bara så himla bra ut! Så han fick galoppera på ett bra tag i ett fräschare tempo och han tyckte nog det var rätt härligt. Och efteråt såg benet bra ut, så ta i trä men nu vågar jag kanske hoppas att det ändå inte var någonting. Han ser då himla pigg ut och rör sig rent, så därför är i alla fall planen en träning för Erika ikväll!
Allmänt | | Kommentera |

Mycket som händer

Nu är det mycket som händer... berättar mer när allt är under kontroll. Amo blev aningens varm och fylld i benet tisdag morgon alltså efter tömkörningen, så bestämde att han skulle få skritta några dagar till och sen testar vi och sätter igång för att se vad som händer. Och förhoppningsvis är det inget som händer! Pratade även med vår veterinär och hon tyckte det var ett bra upplägg. Så tisdag blev det prommis, onsdag skritt på banan barbacka och idag en kortare uppsutten skrittsväng längs vägen. Imorgon så blir det vila eller promenad, för Niklas ska vara hästskötare då jag ska till Erika och göra mig snygg :) Sen i helgen tänkte jag börja rida igen. Hoppas att snart ha lite mer tid för bloggen, men så länge jag inte rider är det ju ändå inte mycket spännande att skriva här, så jag hoppas även att det blir mera av den valutan nu framöver. Så, på återseende!
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp