lugna dagar

Söndag så red jag ut med två andra ekipage. Jag satt upp utan att lina nå innan och det gick ändå bra!  Blev bara skritt och lite trav, men boccica tyckte det var tråkigt och la in extra travsteg titt som tätt. Igår var det vilodag och jag mockade hagen och masserade Bochi. Kände igenom hela ryggen men fokuserade mest på korset och rumpan. Ikväll blir det tömkörning för att rasta henne lite :) 
Allmänt | | Kommentera |

Trött?

Torsdag var det vilodag. Men jag hade ändå tänkt testa att rida barbacka! Så vi gick ut på stora hoppbanan och så fick Niklas slänga upp mig på Boccica. Lite konfunderad blev hon, och hon tyckte att mina ben blev jäääättelånga. Men hon skötte sig bra. Jag skrittade och travade i ungefär fem minuter innan jag gav mig. Det var ju trots allt en vilodag :)

Fredag så var det dags för vår uteritt med Niklas som jag hoppas kan bli en stående punkt på schemat när vädret tillåter. Det hade öst ner hela dagen, men runt middagstid så lättade det och klarnade till och med lite. Linade några varv i ridhuset innan vi gick ut, sen så for vi en ny sväng i skogen. Hon kändes pigg och glad, och när det var dags för galopp så kom det ett par små bakutsparkar. Men det var bara i början, sen höll hon sig på marken. Detta pass så vågade hon faktiskt vara före två gånger och mycket längre sträckor än veckan innan så det ser jag som en positiv grej. Lät henne galoppera på i ett fräsht tempo och hon verkade tycka att det var skoj.
 
Idag så hjälpte jag först Lena med sin häst, blev lite dressyrjobb och sen fick hon rida igenom LB2an för mig. Lena har aldrig förr ridit program och då är det bra att börja träna. Programridning är ju lite annars än "vanlig" ridning, om man inte tänker på att göra mer övningar. Sen fick jag äran att sitta upp på hennes herre. Han är supertrevlig så jag var ju tvungen att tacka ja! J kan det mesta, så efter att jag fått honom framme där jag ville så gjorde vi lite travökningar, fin energisk passage, galoppslutor, byten i vart tredje och några arbetspiruetter i galopp. Så sjukt skoj att få göra lite krumelurer, även om jag känner att jag inte riktigt är lika kvick längre...
 
Sedan var det dags för Bochi. Skrittade lite och försökte få henne att gå på framåt. Det gick okej. Sen joggade vi igång några varv i trav men gick snabbt över i galopp. Då tyckte hon det var jätteskoj och sprang rätt fort några varv. Undrar om hon "brände ut" sig lite, för efter det kändes hon lite matt men kämpade på. Gjorde en del volter i galopp och gjorde de minsta vi har gjort hittills! Duktig pålle. Men när jag ställde mig upp i lätt sits eller skulle trycka på framåt på långsidan så kom det några bakutsparkar. Hon tyckte kanske det blev lite för jobbigt. Har ju också ridit rätt "ordentligt" de pass jag ridit så hon kanske börjar känna sig lite trött. Red inte så länge men jobbade ett tag i galoppen och sen avslutade jag i ett par varv i trav där jag försökte få henne framme och lite undan skänkeln och hon kändes okej, lite matt så sen gav vi oss. Nedan kommer ett filmklipp, det ena från drygt 3v sen i Kieffern och det andra från idag i Dominusen. Tycker nog jag sitter bättre i Dominusen, iaf om man jämför dessa pass med varann. Nu blir det ett par lugna dagar för fina tjejen så hon får återhämta sig om detta är anledningen till "bråket".
 
Allmänt | | Kommentera |

Anneli-träning

Igår så tänkte jag rasta hästen lite så att hon inte skulle explodera på dagens inplanderade träning. Tyvärr blev det snarare ett hårt pass... Började med en nästan 11h jobbdag, en snabb middag och sen skynda till stallet. Sen tog jag ut Boccica för ett tömkörningspass och jag började på volt. I början joggade hon i lagom friskt tempo. Gjorde lite trav - skritt - travövergångar för att fortsätta jobba med bjudningen i avsaktningarna och det funkade bra. Men efter ett tag så tände hon till och började bocka en massa och sen körde hon järnet, tappade balansen lite, gick över i korsgalopp och så ökade hon farten lite till. Hon sprang flera varv innan jag fick stopp på henne och då fick hon pusta ett tag innan jag bytte varv. När hon kommer in i den farten så hinner hon inte heller rätta sig utan benen bara matar på. Tänkte att hon nog var nöjd efter den svängen, men icke. Hann bara komma fram i trav så drog hon iväg i en serie av bocksprång och sen in i korsgalopp - igen! Och samma visa, sprang så i flera varv innan hon taggade ner. Men efter det så kunde vi göra jättefina övergångar mellan trav och galopp och hon galopperade och travade sedan i lugnt tempo i riktigt lång och låg form! Avslutade i skritt runt fyrkanten där jag gick bakom henne och det gick ganska bra faktiskt. Gjorde några snett igenom och det gick ganska bra att svänga så tycker hon skötte sig. Efter detta så blev det stalljobb i dryga 2 timmar. Jag hade kvällen, vilket innebär att man ska mocka till alla ridskolehästar (typ 20), och sedan fodra alla (typ 50) hästar på anläggningen. Kan säga att jag var rätt slut när jag kom hem.
 
Idag så hade jag bokat in ett pass för Anneli som jobbar som ridlärare på klubben. Berättade om problemen vi har och även de tips jag fick av Marie. Jag fick mest jobba med att fokusera på att stabilisera bålen lite, att inte höja handen när Bochi blir låg i formen utan att låta den ligga kvar, och att jag skulle hålla tempot fräscht. Red mest runt fyrkanten men vände över ridbanan i en halvvolt för att runda henne på en öppen yta och det gick mycket bättre att få ytterbogen att falla utåt när det inte var någon vägg (som det är på kortsidan) som "blockerar" henne. Så det var en nyttig övning. Jag tycker att jag hade bättre koll på min position idag och kunde ta bak inneraxeln samt att jag kunde fokusera på att placera mig där jag ville i sadeln. Så jag tycker det var ett bra pass, även om lilla damen kändes lite trött för dagen, och ser fram emot att få träna vidare för Anneli. Jag hoppas att vi ska kunna köra 3-4 gånger i månaden så att jag får hjälp att göra rätt.
Nu börjar det bli vinter här uppe.....
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp