Prommis och tömkörning

Igår så vaknade jag med en rejäl träningsvärk, som vanligt efter ett träningspass. Sjukt hur otränad jag verkar vara! Därför tyckte jag att det passade med en promenad, och extra kul blev det då vi fick med oss Marie och Junior. Sen så joggade jag på löpband på kvällen för att jobba bort lite julmat. I morse åkte jag för att titta när Erika tränade för Micke, för att undersöka om jag tyckte att det kunde vara intressant att prova träna för honom när jag flyttar hem och det såg bra ut tyckte jag så det är nog möjligt att jag anmäler mig till en träning framöver för att testa. Eftersom jag hade insläpp åkte jag inte ut till stallet förrän på kvällen och jag bestämde mig för att tömköra honom på ridbanan. Amo var sjukt pigg och travade med mycket fina benlyft förmodligen för att det var en dryg dm kramsnö på ridbanan. Riktigt kul att se honom från marken när han jobbar på så bra!
Allmänt | | En kommentar |

Peterträning

Idag så fick jag med mig Niklas ut till stallet trots att vi var tvungna att stiga upp tidigt. Klockan nio rullade vi in på Erikas gård och började sen värma upp för en träning för Peter. Eftersom det hunnit komma lite snö, igen, så var det lite jobbigt för Amis men han kämpade på tappert. Vi jobbade med fokus på lite lugnare tempo och på kontakten till handen samt formen och det var jättenyttigt fast ganska jobbigt för mig när jag måste "stötta" så mycket. Amo blir lätt lite slingrig när det blir jobbigt så då måste jag försöka hålla koll på alla olika kroppsdelar. Dessutom är det svårt att sitta i traven när han inte bjuder jämt framåt och det blir lite av en ond cirkel när jag kommer ut balans för då stör jag ju honom, men bitvis så kunde vi hitta en bra känsla. Kylan var närvarande även idag men jag var välklädd och Amo har hunnit få tillbaka en massa päls så vi fick båda upp värmen ordentligt. Synd bara att det var svårt att komma ner i sadeln med overallen! Här kommer en liten filmsnutt.
Allmänt | | 2 kommentarer |

Mellandagsrea på AB Nian

Juldagen så fick Amo vila, men jag fick mig ändå ett ridpass då jag och Marie åkte med Flamman och Junior till ridhuset. Jag red Flamman medan Marie linade Junior och sen på slutet byggde jag fram ett hinder åt Marie så fick hon ta över och hoppa Flamman lite. Det var jättekul att rida Flamman igen, hon blir bara finare och finare för varje gång :) På onsdagen så red vi ett pass på banan hos Marie men det var en del snö så då tyckte jag att han var lite slö och slingrig men Marie tyckte att han såg fin ut i alla fall. Vi testade oss även på lite travcavaletti och det gick bara fint. På eftermiddagen så åkte vi sedan tillsammans med Erika till Älvsbyn och AB Nians mellandagsrea där jag fyndade ett par nya chaps (för mina gamla har gått sönder i dragkedjan) och ett våffel-täcke åt Amo. Det satt jättebra men Amo kunde inte stå stilla på bilden, därför ser han lite konstig ut :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp