Söt- Amo

Amo är så gullig. Han vill gosa hela tiden. Sedan vi var på kliniken första gången så fick Amo byta hage till en som har annat underlag längst fram. Jag valde då att göra en sjukhage i den nya hagen, för att det var så geggigt överallt i hagen förutom längst fram och jag inte ville att han skulle klafsa omkring i leran. Och nu när det blivit varmare får han gå kvar i den för att det är ganska gropigt i hans "egna" hage nu när den torkat upp. Så hagen han står i nu är ungefär 5*12 meter och alltså inte jätteliten. Han kan promenera omkring, rulla sig och mysa på :) Så det känns bra. Men den är ändå tillräckligt liten för att han inte ska kunna dra några större repor! Även om han sällan pysslar med sådant. Men nu vill vi ju att detta får bästa möjliga förutsättningar att fortsätta läka.
 
Sjukt varmt idag också, så när jag kom till stallet så svampade jag av honom med lite ljummet vatten för att kyla ner honom. Vi tog en längre promenad och sedan fick han beta i minst 20 minuter. Mums. Jag har även varit på Granngården och köpt Groov Sensitive (fd. rehab) för att jag tycker att han har börjat falla ur lite vid revbenen. Hömagen finns så klart kvar, men det skulle vara bra om han inte blev smalare på ovansidan! Han får även lusern och en liten skvätt havre. Här är gullgubben i hagen, där han myser med Arne.
 
Allmänt | | 3 kommentarer |

Uppdatering

Ett år äldre och nu närmre 30 än 20. Hade önskat mig en hel häst i födelsedagspresent men riktigt så blev det inte. Igår firades det med smörgåstårta på jobbet och fika för släkten på kvällen. Jag fick en FM-sändare som vi invigde idag och den var super, och även "koppla fix" som jag också tyckte var super! I morse var det nämligen dags för Amos återbesök. Erika kunde inte följa denna gång utan Niklas fick ställa upp och vi lämnade stallet kring tjugo över sju. Väl framme i Boden, en aning för tidigt, så fick vi vänta för de hade fått in en akut fraktur. Men vi öppnade upp lite till finkan så att Amo fick stå i lite drag, och vi satt oss på en bänk och solade. Det var nämligen redan kring 18 grader i solen fast klockan bara var halv nio. Det tog kanske 40 minuter eller så tills vi fick komma in. Det konstaterades att Amo var mycket bättre än sist men han markerade fortfarande en aning, och visade lite på böjprov så hon tyckte att vi skulle behandla kotan en gång till. Denna gång blev det både tuppkam och kortison. Hon trodde fortfarande att det inte var bara kotan utan att det förmodligen var en rejäl vrickning, vilket kan ta lite tid, men att han ändå hade svarat bra på förra behandligen. Så nu blir det fortsatt vila, promenader och hagen är ok. Ingen metacam denna gången, och så hoppas vi att han är helt bra till nästa återbesök. Så det har som sagt gått åt rätt håll, även om jag gärna hade sett att han var helt bra redan nu :/
Allmänt | | 3 kommentarer |

Flamman

Idag så hade jag sån tur att jag fick låna Flamman på en tur. Vi följde med Marie och junior i skogen, vädret var underbart och det var mycket trevligt. Helt sjukt vad det känns som hemma att ha rumpan i sadeln! Ibland så undrar man ju varför man ens orkar hålla på med allt, men sen så känns det bara så himla rätt när man får rida.... Konstigt hur mycket glädje det faktiskt kan ge en. Amo tar det ju lugnt, vi myser mycket och promenerar en sväng varje dag men han är lite väl ivrig vid promenaderna så det kanske man kan tolka positivt. Återbesöket är ju om nästan en vecka så vi ser väl vad dom säger då... I helgen är det hopptävlingar här så jag ska nog fara förbi en sväng för att kika när Marie rider, och på söndag ska jag nog följa Erika för att kika då hon tränar för Kristian. Så lite kul blir det nog. Resten av tiden ska jag sitta med exjobbet. Här kommer en bild på Erikas tvååring, han är så himla gullig :)
 
Allmänt | | 4 kommentarer |
Upp