Dräktig?

Igår red jag första passet på kandar sen Amo kom hit. Vi skrittade fram längs vägen länge och jobbade sen kanske 10 minuter på banan. Han kändes jättefin, jobbade mest på volt med lite skolor och övergångar. Idag så for jag och Marie ut i skogen för att galoppjobba lite. Efter en längre värmning och en längre sväng i arbetsgalopp så busade vi lite och släppte hästarna i full galopp. Det tog ett tag innan Amo fattade att han fick haka på Flamman som galopperade så fort att gruset sprutade men då växlade han glatt upp och kutade efter. Skönt att få springa av sig ibland! Imorgon hoppas jag på att hinna jogga honom innan jag och mamma åker till Umeå. Här kommer en bild på de dräktiga valackerna.... Det är tydligen gott med gräs :) Försökte fota Amme framifrån så ni ska se hur tjock han har blivit men det syns inte så bra.... Ni får ändå se bilden för han är så söt!
Allmänt | | 6 kommentarer |

Gott och blandat

Måndagens pass red vi själva, ca 30 min skritt i skogen följt av en kort stund på banan. Amo var nervös över att vara själv redan i stallet och hela passet låg fokus på allt annat utom mig. Han var snäll hela tiden men tyckte nog själv att han var tvungen att hålla koll på allt runt omkring honom. I slutet av passet på banan så fick jag honom mer avspänd men det kändes ändå inte hundra. Nåja, ingen fara, jag tänker att han nog lungar ner sig när han landat!

Igår så red jag med Marie. När vi skulle hämta in hästarna så låg båda Amo och två av unghästarna och vilade :) Just då vi hade hunnit in i stallet så började regnet att ösa ner. Så vi borstade och pysslade riktigt länge för att vänta ut det värsta och det funkade för när vi begav oss så regnade det bara lite. Vi for den långa svängen i skogen och var borta i kanske 75 minuter. Stundtals så fick jag verkligen till det. Amo travade med ett härligt ryggsving och jag skumpade inte alls! Han var riktigt avspänd och rund i formen och det kändes super. Bitvis så körde han sitt eget race :) I vänster galopp så kändes det bra, men i höger tenderar jag att nypa fast honom lite med handen och då blir det bara spänt. Så jag jobbade aningen vänsterställd för att komma ifrån min högerhand och det funkade för vips så spände han av och blev riktigt fin! Efter ett tag kunde jag smyga över i höger ställning utan att formen ändrades. Så det var skönt. Alltså, mestadels ett riktigt bra pass och det känns kul att jag börjar hitta en del knappar!
Allmänt | | 3 kommentarer |

Veckoplanering

Så här tänker jag mig att veckan ska se ut:
Måndag: Spinning + ett pass på banan
Tisdag: Uteritt med Marie, om vädret tillåter. Verkar som att det kanske ska åska...
Onsdag: Ev jogging för mig plus ett pass på banan med Amo
Torsdag: Spinning + Uteritt med sällskap?
Fredag: Pass på banan, sen åker jag till Umeå för att kolla tävling
Lördag: Vila
Söndag: Ridning
 
Visserligen inte så kul läsning, men jag gillar att planera :)
Allmänt | | 4 kommentarer |
Upp