Monster

Idag så åkte jag till stallet ganska sent. Har suttit hela dagen och läst artiklar och det var svårt att komma iväg. Att bilen sedan behövdes skottas fram tog också en stund. Sen igår hade det nog kommit minst 2 dm snö så det var en del att sopa bort. Ett tömkörningspass i djupsnön på banan stod på schemat. Amo var helt störd och sprang runt, bockade och gick typ inte att styra. Dessutom drog han alltid mot ena långsidan och då var jag ju tvungen att hålla emot eftersom han annars skulle springa in i trådarna.... men då blev han jättesur för att jag bromsade honom och började studsa på stället istället. Fina benlyft, mycket korsgalopp och extremt ojämna volter var dagens resultat. Så imorgon måste vi nog ta oss ett rejälare pass för att rasta bort lite energi så att han går att rida och visa på ett fint sätt på träningen på lördag! :)
Allmänt | | 3 kommentarer |

Skitväder

Idag är det verkligen inte kul väder här. I morse var det regn och hagel samt jätteblåsigt. Nu har regnet övergått till snö men det blåser ännu mer. Jag har dessutom inte kunnat sova nästan nå inatt för det har kittlats så mycket i halsen. Hoppas att jag inte ska bli sjuk!! Steg upp ganska tidigt och var på stallet före åtta. Mockade, fixade mat och tog sedan en promenad med Amo för det kändes inte så roligt att rida ute idag. Vi växlade mellan att gå, springa, stanna och backa och han lyssnade så fint! Sedan åkte jag till Hällan dit Marie hade kört hästarna. Jag fick värma Kroken och red honom i dryga 20 min i alla gångarter. Han är verkligen en fröjd att rida, mjuk i handen och extremt lätt att sitta på. Känner mig alltid så duktig på han för jag kan sitta så stilla :) Jobbade volter, diagonala slutor och övergång till öppna längs medellinjen i trav, och sedan vänd halvt igenom-sluta-byte i galopp och bytena har verkligen blivit bättre sen jag satt på han sist. Bra att kunna byta om man ska va hopphäst! Sedan fick Marie ta över och jag lekte hopp-tränare när hon red. Såg riktigt bra ut så det var roligt. Här kommer en bild på Amo och bäbishästarna (som faktiskt är 2 och 3 år nu) som tyckte att Amo var jättemysig att snusa på :)
Allmänt | | 5 kommentarer |

Pitebor!

Nu har jag och Amo flyttat till Piteå. Och Niklas också så klart :) Flyttlasset gick i söndags och nu börjar vi vara lite mera organiserade. I söndags så hann vi med både skurning av box och sista städningen av lägenheten, körning upp till Piteå, urlastning av häst samt alla hästgrejer och lite hästmat, fixa käk till Amo, lasta ur grejer ur släpet, packa upp massa grejer i lägenheten samt storhandla. Gode knäckta var vi på kvällen. Vilken tur att vi båda har sådanna snälla föräldrar som ställer upp med allt!
 
Igår så red jag ut i skogen med Marie och en treåring som hon har på inridning. Amo skötte sig super och kändes riktigt fräsch. Att det kommit nån dm snö var bara bra för då fick han jobba med att lyfta på fötterna. Packade även upp det mesta i skåpet och försökte organisera en del av alla grejer jag har. Men det blir en rejälare rensning senare. Resten av dagen så höll vi på och grejade i lägenheten. Hade tänkt hinna läsa lite artiklar också men vips så var klockan tio och det var dags för kvällsfika.
 
I morse så blev det också en uteritt men längs vägen och tillsammans med Kroken och Marie. Med bara 4 minus och sol så gick det bra att rida i ridbyxor om än med 2 långkallingar under. Amo var jättepigg och vi jobbade mycket med galoppen och hade en riktigt trevlig ridtur. Vi har även flera träningar inbokade framöver. På lördag ska vi träna för en ny tränare som heter Gunilla. Måndag blir det Erikaträning och lördagen efter så ska vi testa på att träna för Micke. Så det blir himla roligt. Bra också inför Luleå!
 
Här får ni se en liten bild på en del av vårt nya kök:
Allmänt | | En kommentar |
Upp