Förkyld

Torsdag så red jag och Marie en sväng runt åsen, och Amo var pigg och glad. I början när vi galopperade så ville han springa med huvudet rakt upp i luften, men efter en liten stunds övertalning så var han med på noterna och galopperade riktigt fint. Det är en backe som är lite lagom brant, där vi jobbade med lite byten. Växlade mellan 4or, 3or och 2or, och alla blev väldigt luftiga och på hjälpen. Inte helt fel att ta hjälp av lutningen i backen. Traven sista biten hem så blev vi lite oense igen, men levde på galoppen för den var helt magisk. Sen så red jag Kroken med Marie som red Flamman, och vi for runt åsen även med dem. Kroken var superfin som vanligt och varje gång jag rider honom så förundras jag över hur bra man känner sig när man sitter på han. Han placerar en så fint och sen är han så mjuk i ryggen att allt bara blir så lätt. En riktigt självförtroendeboost! Igår så började jag dock känna mig lite lätt hängig och halsen kändes lite stram. Jobbade under dagen och det gick bra, men misstänkte att jag kanske skulle drabbas. Niklas har nämligen varit förkyld tidigare i veckan.
 
Och idag så kan jag väl säga att jag inte känner mig helt hundra. Halsen är lite öm och jag har blivit lite snuvig. Men hoppas att det är snabbt övergående och att jag inte blir så himla sjuk. Det räcker med att bara känna sig lagom orkeslös. Amo fick i alla fall vila igår, det regnade hela dagen och efter 9h jobb så kändes det trevligare att vara inomhus med god middag och trevligt sällskap. Idag så ville jag inte att Amo skulle vila, så vi tog ett tömkörningspass. Började med promenad längs vägen, sen lite skritt på töm och bland annat över en upphöjd bom. Sen joggade han på volt i trav och galopp båda varven. Efter det så fick han trava över den upphöjda bommen i båda varven och efter det tog vi det i galopp. De första sprången blev väl lite sisådär, men sen så kom han en tre-fyra jättefina stora luftiga språng över bommen i båda vaven och efter det nöjde vi oss. Det är ju jättenyttigt för honom att få jobba i lite större språng så jag tror detta var ett bra pass. Stretchade sedan enligt instruktionerna jag fått och masserade honom. På rumpan/korset så upplever jag att han inte alls reagerar lika mycket vid tryck som innan behandlingen i måndags, så det är ju super :) Imorgon har jag utsläpp så vi ser vad jag är i för skick, om jag orkar med någon motionering av hästen....
Allmänt | | 3 kommentarer |

En liten koll

Måndag morgon for Vi ut med Marie och flamman på en ca 40 min jogg. Sen vid tio kom en kvinna vid namn Maria Öhman ut för att kolla igenom Amo. Maria är Equiretaput och jag tyckte att det kunde vara bra att kolla igenom gubben nu när vi börjat komma igång igen. Jag fick visa honom i skritt och trav från marken, bakifrån, framifrån och från sidan. Sen så kände hon igenom honom och konstaterade, inte oväntat, att han var stelare i höger bog. Han reagerade även lite vid korset / rumpan vilket tydligen inte är så ovanligt men inte optimalt. Så det blev lite behandling med laser på rumpa, rygg och bog, och sen en ordentlig massage. Amo tyckte det var jätteskönt och jag fick sen instruktioner om hur jag ska stretcha och massera själv. Så det kändes jättebra att han fick sig en genomgång och att jag fick instruktioner så att jag kan jobba med att hålla honom fräsch och mjuk! 
 
 Tisdag fick Amo vila, och jag köpte kardborre och letade fram symaskinen för att sy fast det i ett bomullstäcke så att jag kunde fästa back on track ryggplattan som jag köpte i våras. Så nu ska han få stå med det täcket på natten för att värma extra på korset/rumpan :) idag så tömkörde jag honom och han var pigg och busig. Han bockade till och med några gånger. Idag tyckte jag att formen var mycket bättre än sist, då han blev för djup i traven men bra i galoppen. Idag så var han riktigt trevlig även i trav, om än vänster varv tog lite längre stund innan vi hittade dit. Så det var kul :) imorgon blir det nog en skogstur!
Allmänt | | 2 kommentarer |

Jippi

Som Maria (mwdressage.se) skrev i en kommentar, så räcker det alltså med en ritt på över 62% för att kvala till nationell klass. TRII säger:
För att få starta i nationell Msv A-klass skall
 
ekipage ha uppnått minst 62,00% i Msv A-klass
 
på regional tävling.
 
Så det var ju super! Känns bra att ha det "avklarat" så att jag kan starta alla MSVA eller PSG som jag vill, utan att behöva bry mig om de är regionala eller nationella. Ibland så kör ju vissa regionalt en dag och nationellt en dag så det kan vara kul om man kan rida båda dagarna :) Alternativt välja vilken dag man vill rida MSVA/PSG- klassen. Idag började jag med att släppa ut hästarna och mocka före jobbet, och sen jobbade jag 7-17, vidare tillbaka till stallet för ett ridpass. Promenerade med honom typ 15 min och sen satt jag upp, barbacka, för lite jogging på banan. Självklart hade vi sådan "tur" att just när jag suttit upp så började det typ ösregna, men det är ju bra att träna att rida även i regn så vi körde ändå på, om än inte så länge. Försökte fokusera på att sitta mitt över honom och inte låta honom skjuta över mig till vänster och det är mycket enklare att sitta kvar utan sadel. I galoppen så lät jag benen hänga helt för att han skulle gå av sig själv och han kändes mjuk och fin men lite loj. Traven var mjuk och jag jobbade lite volt och lite öppnor. I galoppen gjorde jag lite volter, några diagonaler med ett byte på och lite ökningar på långsidan. Sen tog jag avslutningsvis skänkelvikningar och slutor på diagonalerna i skritt. Efter ridpasset fick Amo stanna inne, klockan var ju ändå halv sju och regnet ville inte ge sig. Jag själv åkte hem och käkade mackor med brie. Najs. Här kommer filmen från igår!
 
Allmänt | | 4 kommentarer |
Upp