Kort uppdatering

Nu kommer lite uppdatering om vad som har hänt senaste veckan. Förra veckan vilade Amo måndag, sen fick han nya skor tisdag samt en prommis med Niklas. Onsdag trimmade Erika honom på banan och torsdag red Maria. Fredag vilade han och lördag åkte vi ju ner igen till Piteå, så då tömkörde jag på banan. Mest på volt och Amo var ganska pigg och spejsad, låtsades bli rädd för saker, hade svansen och huvudet rakt upp och sprang en del med höga benlyft. Men skötte sig också delvis riktigt fint. Söndag red jag och Marie ut ett lugnare pass där vi avslutade med lite klättring i skogen. Sen packade vi finkan klar och skurade väggarna i boxen (eller Niklas gjorde det medan jag red!). Måndag morgon var vi på stallet vid sju, och var på väg före åtta. Hämtade sen upp Erika som ville haka på och så begav vi oss till Kiruna. Vädret var bra och underlaget mestadels helt okej (bar väg ca 10 mil men resten lite isig) så många sträckor gick det inte att ligga mer än 70. Pausade halvvägs typ 40 min för lunch och var framme på stallet vid halv tre. Där packade vi ur, Amo fick dricka och gå ut i hagen. Och få lite mer mat, sen lämnade vi honom när allt var ordnat.
 
Sen packade vi ut resten av allt hemma, duschade, åt middag och sen åkte jag och Erika på filmpremiär av en film (Ömheten) som Erika har varit make up artist i. Och sen däckade vi när vi kom hem. Steg upp 5 i morse för att skjutsa henne till tåget och stämplade in på jobbet klockan 6. Är alltså rätt trött idag....
 
Ikväll så fick jag med mig Niklas igen och vi lyckades (tror jag) plugga in thermobaren. Sen packade vi ut alla grejer i alla fall lite provisoriskt och sen red jag typ en halvtimme på ridbanan bara för att han skulle få röra på sig. I Jukkas var det -20 grader, så aningen svalt.... Medan det bara är runt -8 hos oss. Tur Amo har päls. Imorgon skulle jag sällskapa ut med en tjej i stallet, det blir kul! Här kommer några bilder på sadelkammaren och Amos fina hage.
 
 
Allmänt | | 4 kommentarer |

Tävlingssäsongen 2013

Vilken säsong vi har haft, med tanke på hur året hittills har sett ut. Jag menar, vi har ju hunnit med en vrickning som krävde lång vila och två behandlingar för att bli bra, och när det väl var bra var vi tvungna att operera griffelbensfrakturen vilket gjorde att vi var tvungna att ta det lugnt ytterligare en månad. När vi sen var på väg igång så fick han kolik, och sen nu inför sista tävlingen slog han ju på sig på det opererade benet vilket gjorde att jag inte tordes åka iväg på säsongens sista tävling (Umeå).
 
Så det vi har gjort är en tävling i februari och en i mars, där jag på två försök lyckades ta båda kvalen till MSVA. Sen under mars och april jobbade vi stenhårt med momenten i MSVAn och han har aldrig känts så fin som där i april. I slutet av april åkte vi sen till göteborg horse show och hann bli riktigt inspirerad när jag såg alla fina hästar.... och dessutom inhandlade jag en frack! Men sen så lyckades han ju skada sig och vi missade därmed hela sommarens tävlingssäsong. I september så åkte vi till Vännäs och trots att vi det var i varmaste laget den helgen så lyckades vi ändå rida på kvalprocent båda dagarna och ena dagen få oss en placering :) Enda för säsongen faktiskt, då vi legat första utanför i många starter.
 
Helgen efter åkte vi till Kiruna för att jag äntligen skulle få starta min efterlängtade MSVA. Oväntat nog var jag inte nervös alls utan jag ville nog mest få det överstökat. Var superglad när vi red på så "fina" poäng trots att vi hade lite missar. Dagen efter hade jag tänkt få revanch och slippa missarna, men det ville sig inte riktigt. Dock så var jag väldigt nöjd med Amo och resultatet ändå. Veckan därpå så var det hemmatävling och jag var riktigt laddad. Red bättre än i Kiruna och missade inte lika mycket denna gång, och det räckte då till nationellt kval, vilket var mitt mål för denna säsong! Så det kändes jättekul. Sista tävlingen blev en B4a på PRK, men där var underlaget alldeles för tungt för vår smak och det kändes som att Amo sögs fast i underlaget vilket påverkade ritten. Men vi red ändå på helt okej procent så jag var ändå nöjd. Hade som sagt hoppats på att få åka ner till Umeå för att rida ytterligare en MSVA och en PSG, men nu blev det inte så. Men sånt är livet. Summa summarum, vi har trots en skadedrabbad säsong lyckats med målet och endast haft en ritt under 60%, och då var det inte långt ifrån 60 heller. Och förutom detta så nådde vi det mål som jag satt upp i våras, nämligen att kvala till nationell klass. Jag är så fantastiskt nöjd över min stjärna och hoppas att vi får fortsätta arbeta tillsammans ett bra tag till för han gör mig så himla lycklig.
 

Datum

Tävlingsplats

 

 

Klass

Plats

%

 

 

2013-10-06

Piteå Ridklubb

 

 

Medelsvår B:4 2003

2 av 4

62.71

 

 

2013-09-21

Piteå Rid & Körsä...

 

 

FEI Prix S:t Georges 2009

3

62.23

 

 

2013-09-15

Kiruna Ridklubb

 

 

FEI Prix S:t Georges 2009

2

59.87

 

 

2013-09-14

Kiruna Ridklubb

 

 

Medelsvår A:1 2003

2

61.51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-09-08

Vännäs Ryttarföre...

 

 

Medelsvår B:4 2003, lag Div 1 final (omg 3)

5 av 10

62.82

 

 

2013-09-07

Vännäs Ryttarföre...

 

 

Medelsvår B:4 2003

2 av 8

62.39

 

 

2013-03-03

Umeå Ryttarförening

 

 

Medelsvår B:2 2006, Msv B:2

4 av 7

60.58

 

 

2013-03-02

Umeå Ryttarförening

 

 

Medelsvår B:4 2003, Msv B:4

3 av 8

63.47

 

 

2013-02-16

Luleå Ridklubb

 

 

Medelsvår B:4 2003

2 av 4

67.17

 

 

Allmänt | | 8 kommentarer |

Potentiella tävlingar nästa år

Det blir ju lite klurigt att tänka sig en tävlingssäsong nästa år, men jag har ändå spånat lite lätt hur det skulle gå att lösa på bästa sätt. Gällivare går ju att köra till utan problem, det är ju bara 12 mil dit. Sen skulle jag ju kunna köra ner hästen innan Piteås tävlingar, för att sedan ha kvar honom där resten av sommaren.... Alternativt åka t.o.r. Piteå-Kiruna för att sen åka till Boden och tävla, för att efter det köra honom vidare till Piteå då för sommaren. Om det nu går att lösa med veckopendling/semester och att jag kan hyra Marie och/eller Erika till rid-och sköthjälp. På så vis skulle det kanske ändå gå att genomföra några tävlingar utan att Amo får åka land och rike var och varannan helg (ska kanske inte klaga så mycket, är ju inte såååå långt till Kiruna om man jämför med hur långa resor det är för Marie som tävlar så framgångsrikt i elitserien i hoppning....).
 
Sen i juli får vi ändå inte ha kvar hästarna i stallet Amo ska bo i så då har jag tänkt ha honom i Piteå på bete. Skulle ju passa perfa om han får komma dit i alla fall redan nån gång i juni så vi i alla fall hinner med någon tävling nästa vår :) Jag vet att det är jättelänge kvar till maj nästa år och det är kanske löjligt att börja kika på detta redan nu.... men samtidigt så behöver jag ha en sporre (haha) för att fortsätta hålla ihång med vår träning trots att möjligheterna inte längre är lika bra här uppe (=ingen Erika). Så om jag kan inbilla mig att vi ändå kan ha en tävlingskarriär nästa år, ja då kan jag ju inte klaga på livet! Ett bra jobb och en fin häst som jag förhoppningsvis får fortsätta utvecklas med :) Då är det bara ett jobb till Niklas som saknas, men det ska förhoppningsvis lösa sig det med.
 
v19 2014-05-10 (2) Favorite_false Ridklubben Dundret
Regional och lokal tävling i dressyr ridhäst
Lätt B:2 2003, FEI Prix S:t Georges 2009
v21 2014-05-24 (2) Favorite_false Piteå Ridklubb
Nationell, regional och lokal tävling i dressyr ridhäst
Lätt B:2 2003, FEI Intermédiaire I 2009
v23 2014-06-05 (4) Favorite_false Bodens Ridklubb Ryttarspelen 2014
Regional och lokal tävling i dressyr ridhäst
Lätt B:2 2003, FEI Prix S:t Georges 2009
v24 2014-06-14 (1) Favorite_false Piteå Rid & Körsällskap
Regional och lokal tävling i dressyr ridhäst
v26 2014-06-27 (3) Favorite_false Umeå Ryttarförening JUNIDRESSYREN
Nationell och regional tävling i dressyr ridhäst
Lätt A:3 2013, FEI Intermédiaire I 2009
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp