Semester

I onsdags åkte vi hem till Piteå för en mindre semester och hittills känns det underbart. Jag blir borta från Kiruna nästan två veckor och medans får Rolle lite återhämtning och vila. Det blir ganska hästfritt ett par dagar alltså. Eller igår så hjälpte jag Erika och Ewe när dom red och imorgon ska jag nog låna en häst av Marie. Men sen åker jag och Niklas till Göteborg till på torsdag så då blir det riktig semester. Nästa helg planerar jag att åka med Erika till Umeå på tävling så då blir det häst för hela slanten men bara som hästskötare och sällskap. Ska bli jättekul då tävlingen är på min gamla hemmaklubb så då får jag träffa alla vänner också :)
 
Ps Piteås elitlag i hoppning inklusive Marie har gått vidare till sm och Falsterbo, så det är himla skoj, även om det är groteskt långt från Piteå...
Allmänt | | 27 kommentarer |

Tävling i Piteå

Så var tävlingen i Piteå över. Lördag så red vi för Gustav Svalling, vilket var lite nervöst i sig. Rolle kändes bra, hade någon taktmiss i travökningarna och ställde sig snett i ena halten men vi skrapade ändå ihop 61% men kommentar om stilig häst men att Rolle blev lite låg i formen. Så söndag försökte jag ta upp honom i formen och jag tyckte att han hade en trevlig position med nosen framför lodplan i princip hela programmet. Vi hade tyvärr några missar, lite strul i båda halterna (tror han blir lite känsligare än vanligt när vi styr in på banan) och en bakdelsvändning var inget att hänga i julgranen. Men fin känsla och jag var nöjd. Men det var en ny domare och hon gillade inte formen utan tyckte att han blev kort i formen. Missarna förstår jag att de drog ned, men domaren kunde inte ens bjuda till och ge lite extra för skritten (vilket vi fick på lördagen) eller för skolorna som kändes fina så jag var rätt besviken. Men så är det med bedömningssport. Alla domare har väl lite olika preferenser. Med facit i hand skulle jag ha ridit Rolle lite lägre och rundare som jag gjorde på lördagen, då kanske det sett annorlunda ut. Summan blev bara 57,4%.
 
På det positiva: Rolles första utetävling och han skötte det med bravur. Tittade inte på någonting. Värmde dessutom upp längs vägen för att minska tiden på den lite tunga värmningen och han jobbade fokuserat trots att det var "uteritt på bortaplan". Dessutom så stod vi inte på tävlingsplatsen utan hos Marie, en mil bort. Så han fick alltså stå i nytt stall, gå ut i hage, tas in ensam för att fixas och lastas 2 gånger per dag och allt gick super. Han har verkligen ett bra huvud Rolle :) Och red en godkänd ritt för en OS-domare :)
Allmänt | | En kommentar |

Min träning v.20

Måndag: Skritt med hästen
Tisdag: Promenad 2*2,5km och dressyr med hästen.
Onsdag: Promenad 2*2,5km och uteritt mkt lätt sits med hästen
Torsdag: Promenad 3km
Fredag: Promenad till jobbet 3km, kort dressyrpass med hästen på kvällen, 40min promenad med hunden (hundvakt).
Lördag: Promenad med hunden 20min, tävling, kvällspromenad med hunden 30min.
Söndag: Morgonpromenad/jogg med hunden 25min, tävling.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp