Stallnaglar

Jag gillar lagom långa naglar. Och det är väl kanske inte den bästa kombinationen med stallmiljö. Förr hade jag väldigt "fragile" naglar som skivade sig hela tiden. Men när jag var 18 så skaffade jag mig en tatuering, och ni som har tatueringar vet väl att man ska smörja tatueringen med helosan under läkning. Eftersom jag alltid lyckades ta för mycket salva så kletade jag resten på mina nagelband, detta alltså på kvällen innan jag skulle sova. Och efter ett par månader så hade jag jättefina hårda och stadiga naglar, bara sådär! Så sedan dess har jag smort nagelbanden varje kväll. Helosan har blivit utbytt till idomin (pga att helosan innehåller parabener) men resultatet är det samma. Sedan ser jag till att i princip alltid ha på mig handskar då jag pysslar i stallet, vilket skyddar både händer och naglar!
Allmänt | | 3 kommentarer |

Blodomloppet

Igår så sprang (joggade) jag 5km i Blodomloppet tillsammans med typ 4000 andra Ume-bor. Jag joggade hela vägen vilket var mitt mål, men jag hade verkligen kunnat få en bättre tid (tävlingsmänniskan kommer fram). Intressant att man innan verkligen har som mål att bara orka jogga hela vägen (i och med att jag trots allt har ett taskigt knä som brukar förstöra för mig) men sedan då jag klarat det bli besviken över tiden. Nåja, jag har inte alls joggat mycket ens i mitt liv men nu när jag har kommit igång är jag sugen att fortsätta!

I måndags så satt jag ett tag på två av mina elevers hästar, en på 5 år och en på 6. Nyttigt att sitta upp för att känna, eftersom känslan inte alltid är som det ser ut. Alla 4 elever som red i måndags var så duktiga och det är bara så kul när man ser hur det går framåt! Det gör mig också ännu mera sugen att hitta en ny träningskamrat själv. Nu blir det lite lugnt på hästfronten några dar i och med att jag måste fokusera på skolan! Är ju inne på slutspurten för detta läsår! Ska dock säkert klämma in någon träning samt lite funktionärande till helgen :)
Allmänt | | En kommentar |

Ett år äldre

Idag är min födelsedag, och jag är ett helt år äldre, bara sådär över en natt. Jag känner mig ändå ganska lika som igår! Jag har haft en jättekul tävlingshelg trots att vi inte fått så mycket poäng alls. Lördag red vi LA3 på dryga 52% med alldeles för lågt tempo för mer poäng, samt aningen (medvetet) slarviga vägar. Avslutade dagen med en MSVC1 som vi bara fick 47% (!!) för. Jag hade nog gett oss lite mer, även efter att jag såg filmen, men vi hade många missar (han bytte lite, han galopperade några gånger då det skulle vara trav osv) och så gick det ganska långsamt. Men det kändes ändå bara så himla roligt att rida in och styra runt utan några krav. Men efter jag sett filmerna att det faktiskt gick ännu långsammare än det kändes, och att tyglen faktiskt var goooode lång, så bestämde jag mig för att rida lite bättre och lite mer, istället för att glida runt. Så igår när vi red LA4an tyckte jag att min insats var bra. Jag fick till bättre energi och planerade ridningen under programmets gång. Hade tyvärr ett omslag och någon annan miss, men annars hade vi fler 6or i programmet än 5or, samt att vi hade några 7or! Dock tyckte domaren att han var så pass otaktmässig att hon bara gav 5or på allmänna intryck, vilket också drog ner betyget - dryga 54%. Och jag har förståelse för det. Nexus har ju problem lite med takten, inte alls på samma sätt när ägaren rider, men vi känner ju inte varann så bra ännu. Ska se om jag får filmen upplagd så kan jag visa den. Men, överlag så är jag i alla fall väldigt nöjd med mig själv och som sagt, det var superkul att vara med. Nu är jag ännu mer motiverad att hitta mig nästa häst för att få trimma och tävla med!

På Salle-fronten är det några fler som ringt nu så jag hoppas att det blir provridningar och att någon nappar :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp