Hoppning på töm

Igår så fick Amo sig en medryttare. Matlida ska rida Amo en gång i veckan för att avlasta mig lite grann så det tror jag blir bra. Vi åkte ner till ridhuset för att hon skulle få bekanta sig med honom och jag tror att det kommer funka super när de lär känna varandra :) Idag så körde jag också till ridhuset och jobbade Amo på töm i och med att det var is överallt och Amo har bara sommarskor ännu. Skrittade på spåret men jobbade sen på volt i trav och galopp. Sen så fick han även hoppa ett "hinder" aka. sockerbitar på lägsta nivån ett par varv på volt i båda varven. Och ibland hoppade han jättefina luftiga språng genom ryggen men ibland så körde han typ rakt igenom eller nån form av strutt. Så jag kanske inte kan kalla honom en enorm hopptalang, men så klart nyttigt för både kropp och knopp att göra något annat ibland! När vi kom hem fick han en dusch och jag spolade honom även i ansiktet för han har sett ut som en dammråtta. Och han var så söt för han verkade till och med tycka att det var skönt (vilket jag tyckte var oväntat) och stod och blundade och slickade sig om läpparna när vattnet rann längs mulen. Resten av kvällen spenderade jag på SURF där vi hade ett mysigt dressyrmöte!
Allmänt | | Kommentera |

Rensning

Slänger bort mina sparade dressyrprotokoll. Det har blivit en hel del... Och många har jag dessutom slängt innan. Övning ger färdighet så det är bara att öva men jag är i alla fall en bit på vägen.
Allmänt | | 3 kommentarer |

Pass 2

Vårt andra pass för Ann så jobbade vi först med skolor i trav. Där måste jag tänka lite mer inner skänkel mot yttertygel. Det är lätt att jag glömmer innerskänkeln och nöjer mig med lite böjd hals :S Sedan red vi en ganska bra övning i galopp där jag gjorde sluta längs halva långsidan och sedan öppna andra halvan, vilket var lite svårt men nyttigt och enligt Amo lite jobbigt. Eller var det kanske att jag var så trött och träningsvärkig att jag inte var helt tydligt med mina signaler?! Sedan gjorde jag lite byten på en stor volt främst för att jag skulle kunna lägga bytet när som helst då det passade och att han inte skulle bli "före mig" som han kan bli ibland på en diagonal till exempel. Det var svårt men gick helt okej. Vi slutade passet med att göra några diagonaler med två eller tre byten och jag fick fokusera på att hålla koll på min nya innerskänkel (och inte släppa den så att den flaxar iväg till bogen eller någon annanstans) och även att Amo inte skulle backa av och att jag så klart skulle titta var jag var på väg för att hålla linjen. 
 
Jag kan lugnt konstatera att jag kanske inte spänner bålen så mycket som jag borde när jag rider för mig själv.... vilket orsakar extrem träningsvärk så fort jag tränar för någon. Och då blir det så himla jobbigt att rida dagen efter! Så jag borde verkligen försöka rida lite bättre, men också kanske göra plankan lite oftare här hemma - inte bara då och då, när jag får ett ryck utan faktiskt försöka hitta någon rutin. Idag hade jag morgonen i stallet igen men för att vila min trötta kropp (och Amos??) så gick vi ut på en 30 minuters promenad i solen. Det var härligt. Dagen har spenderats med en PP-presentation och nu när den är typ klar så ska jag byta om och pallra mig iväg till SURF för jag ska vicka idag. Hoppas eleverna är lika taggade på dressyr som jag är :)
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp