Tömkörning

Igår så kom min mamma och pappa till stan. Vi åkte tillsammans ut till stallet vi och Niklas, och körde ett riktigt team-work. Niklas mockade hagen, jag min box, mamma Sarahs box och så fixade pappa lite på transporten. I somras så fick jag hjälp att dra ut mattan i finkan för att den var ganska bubblig. Kollade golvet som var jättefint, och sedan lades en ny matta in med "uppdragna kanter" för att fuktsäkra. Vi provade också att limma + skruva fast remsor från den mattan på rampen för att göra den mindre halkig, och trots att limmet tog från början så släppte det sedan då det kom regn medan det höll på att torka. Jag har därför funderat på att skruva dit träribbor istället men såg att en kompis hade plyfa på sin ramp, som hade hållt fint i flera år. Således fick pappa fixa ribbor i plyfa och han skruvade dit dom igår. Amo fick sig sen ett tömkörningspass och han jobbade på riktigt fint. Idag blev det vila eller rättare sagt en promenad med min syster.
 
Nedan kommer en bild på hur finkan såg ut i sommar då vi hade bytt matta och hett fast gummiribborna.... nu är de alltså i plyfa och vi får hålla tummarna att det funkar bra!
Allmänt | | 2 kommentarer |

Trötter

Nu är jag gode färdig. Det har varit en lång dag med studiebesök, tentaplugg, ridning och sedan har jag jobbat på ridskolan (tredje kvällen på fem dagar!). Idag red vi ner till ridhuset tillsammans med Tova och Erika och väl på plats så jobbade jag med galoppen: förvänd galopp, tempoväxlingar och sedan ett tag med enkla byten. När jag red ordentligt och förberedde så gick det utmärkt. Så det är ju helt upp till mig. Bra, då får jag bara rida bättre helt enkelt! 
Allmänt | | Kommentera |

Längre uteritt

Åkte ut till stallet på morgonen och fick sällskap av både Erika och Evelina på en lägre tur Ansmark runt. Vi var ute i typ 1,5h och jobbade i alla gångarter men i ganska låg intensitet med mycket skritt däremellan. En överraskning bjöds också på vägen då en flock kalvar tydligen hade rymt och sprang förbi. Amo var lugnet själv så de blev lite väl närgångna och jag försökte vifta bort dom med spöet, trots att de var väldigt söta. Men det funkade inte så hipps stod vi nästan omringade av nyfikna gulliga kalvar. Tack och lov så sprang de vidare på äventyr och vi kunde säkert fortsätta våran ritt (och när vi kom tillbaka så hade de åter blivit fångade). Vädret var ganska tråkigt men vi hade i alla fall uppehåll och det var friskt och skönt.... det är väl så man får säga i brist på varmt och skönt! Det var i alla fall en bra start på dagen och generellt så kändes Amo riktigt trevlig. Imorgon planerar jag ett dressyrpass med fokus på enkla byten och övergångar.
Allmänt | | Kommentera |
Upp