Mästaren på korsgalopp

Måndag så tömkörde jag på volt. Kloka tjejen började att värma upp i lugn trav följt av lugn galopp, men sen la hon i växeln! Började i vänster varv och hon har lite svårare att fatta vänster galopp, så det blev höger följt av att hon böt fram men inte bak, och så körde hon järnet. Sen tog det flera varv innan hon ville sakta av, och så upprepades processen ett par gånger innan hon kunde fokusera och fatta rätt galopp. Bytte varv men då hade hon taggat ner och jobbade i fin form och fokuserat, så då gav vi oss ganska snabbt efter blogg i låg form.
 
Tisdag så provade jag en hoppsadel som jag kanske ska köpa. En stübben som jag tyckte låg bra. Har ingen gjord så hon fick gå med hopplatta men det gick hur bra som helst. Men nog är det ovant att sitta i en annan sadel, och speciellt en i hoppmodell... Ska testa den nån fler gång men hon tuffade då på bra. Red mest runt fyrkanten och bara kände igenom henne. Jobbade lite med fattningar och det gick ganska bra.
 
Sen idag så blev det ett dressyrpass. Vi var tyvärr fem som trängdes i ridhuset men Bochi skötte sig ändå. Hade lite svårt att få ut högerbogen i början men försökte fokusera på min position och efter ett tag blev det bättre. Fattningarna var också bättre om än det blev några felaktiga i vänster. Hon var superfin i formen ikväll men då blir hon lite backig emellanåt, lite ojämn bjudning. Men fin känsla. Nu blir det några fler vilodagar
Allmänt | | Kommentera |

Ridhusbus

Idag släppte jag ut hästarna på morgonen. Mockade hagen, lika bra att passa på när det blivit plusgrader igen. Sen mockade jag inne och fixade klart och efter det så satte jag på skydd och tog in Bochi i ena ridhuset. Promenerade några varv, sen linade jag henne en stund i trav och galopp i grimma, och efter det knäppte jag lös henne. Vi promenerade runt lite och sen busade vi och sprang tillsammans. Hon tyckte det var jättekul och gjorde bocksprång, byten, korsgalopp, volter, flått trav och tajta svängar där hon riktigt komprimerade bakbenen. Det var sjukt jobbigt att springa med henne men roligt och hon var så tjusig :) Tror hon mådde bra av att få springa av sig lite. Blir inte så mycket springa i hagen i detta underlag. Efteråt stod hon som ett ljus när jag pysslade med henne. Kliade och myste och klippte manen, sen fick hon gå ut igen. Tror jag ska tömköra lite på volt imorgon för att jogga igenom henne lite. Kan nog vara skönt efter dagens intervaller!
Allmänt | | Kommentera |

Kanske

 
Kanske kan brudarna trivas tillsammans... Förutsatt att Bochi inte leker häftplåster när Toppa blir less. Hoppas att vi hinner ha ihop dem lite längre pass i helgen! 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp