Film

Igår så fick Bochi beta i en dryg halvtimme, hon fick två kallduschar och en promenad. På kvällen så var jag ute på galej då det var festival i stan. Idag blev det sovmorgon, sedan åkte jag och Niklas till stallet och han fick filma när jag red. Jag tycker Boccica kändes fin idag, lite mer framme än innan (lite svalare temp idag) men fortfarande finns endel att önska gällande energin, men det kommer nog.
 
 
Nu ska hon få ta det lugnt tre dagar medan jag är och fjällvandrar.
Allmänt | | 3 kommentarer |

Uteritt

Jag tänker att jag ska jobba efter "2 pass jobb, ett pass vila" i den mån det passar ett tag framöver. Så onsdagens pass blev en kvällspromenad där vi träffade på både en körande bil och skällande hundar. Båda gick bra att möta och Bochi verkade tycka det var roligt att komma ut och se något! Värmen håller i sig och det är i princip omöjligt att orka göra något mitt på dagarna. Vid middagstid igår kom hovslagaren tillbaka för att sko bakbenen. Vi beslutade ju att ta ett benpar i taget för att det skulle bli en positiv upplevesle. Skoningen gick bra. Bochi var uttråkad typ direkt och ville pilla och bli kliad och tyckte det var skönt att vila på hovslagaren som inte fick så mycket hjälp av Bochi att hålla upp benen. Men förutom det kan jag inte klaga, skorna kom ju på och Bochi fick gå ut i hagen ett tag igen. Sedan grillade vi och slöade ett tag hos Marie för att invänta lite svalare temperatur och då gick vi ut och red. Marie red Kroken på banan samtidigt som jag red.
 
Igår valde jag att bara promenera några varv innan jag satt upp. Hon har ju känts rätt loj ändå så vi chansade. Och inte var det något problem. Hon var lite loj men gjorde det jag bad om. När hon hamnade bakom Kroken fick vi lite bättre bjudning, det var roligare att springa efter någon! Red efter ungefär samma upplägg som innan med lite svängar och halter i skritten, och lite svängar i traven. Sedan blev det typ 2 varv i galopp i varje galopp, och ett varv trav efter det. I morse ställde jag klockan på 6 och sedan åkte jag ut för att möta upp Marie för en uteritt. Så vi gjorde i ordning Bochi och Krogen och begav oss iväg. Det blev en kortare tur på kanske 30 minuter med upplägget skritt - trav - skritt- höger galopp - skritt - vänster galopp - skritt - trav - skritt. Så många skrittpauser, men hon skötte sig så fint och verkade tycka det var härligt att komma ut. Hon tittade på lite läskiga stenar och sånt, men det blev bara ett litet ryck eller en liten skyggning så hon fick klart godkänt på denna premiär, trots att det inte var många steg på tygeln idag ;) Nu blir det lunch och sedan lite mer sol och bad på stranden. Att svalka sig är ett måste i denna hetta.
 
Allmänt | | Kommentera |

Första ridningen!

Söndagens pass blev bara en kortare longering. Det var varmt och Bochi var väldigt seg. Men vem var inte det, vi kom ju dit på kvällen efter en lång varm dag så vi var nog alla lite matta. Dessutom hade det varit lite spännande för alla hästarna med ett föl. I alla fall så kände vi att det var dags att börja prova rida. Så igår var för första ridpasset. Eftersom Marie är så mycket duktigare på unghästar än vad jag är fick hon agera försökspilot. Vi tog det på morgonen men det var redan rätt varmt och jag började med att lina Bochi. Hon var lite slö men gjorde det jag bad om. Sedan satt Marie upp och det gick hur bra som helst. Jag gick med ett varv i skritten men hon verkade väldigt cool så sen fick Marie styra själv. Hon jobbade lite i skritt med att svänga och stanna och gå fram, men när det funkade så gick hon över i trav och travade ett par varv, svängde, red snett igenom och gjorde någon övergång till skritt. Bochi gick fint på tygeln och såg jättetrevlig ut. Så sedan provade Marie även ett varv galopp i båda varven och Bochi fattade direkt på hjälpen och gick fint på tygeln även i galopp. Det såg helt enkelt superfint ut, om än lite lojt. Så jag var så himla nöjd!

Därför bestämde vi att det var min tur att sitta upp idag. Så jag åkte ut på morgonen, gjorde i ordning henne och promenerade sedan ett tag följt av en kort longering i trav och galopp i båda varven. Matt men lydig. Det var ju trots allt redan minst 26 grader fast klockan bara var halv nio. Sedan kom Marie och var med från backen som moraliskt stöd och så hoppade jag upp. Gjorde samma upplägg som Marie gjorde igår och Bochi kändes så himla fin. Mjuk i handen, om än lite stelare till höger. Men en väldigt fin känsla, gick fint på tygeln, svarade direkt på hjälpen och kändes faktiskt väldigt okomplicerad. Så jag är superglad! Det känns som att detta kan bli väldigt bra. Även om vi så klart måste skynda långsamt för att bygga muskler och styrka. Men hon verkar positiv och glad att jobba. Efteråt fick hon en dusch och sen komma ut i hagen. Skönt att hon har fått låna en hage med hus så hon kan gå i skugga i alla fall. Idag kommer det nog bli över 30 grader! För mig blir det ett till strandpass :)
 
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp