Back in town

Så, då var vi tillbaka hemma igen efter lite julledighet. Det blev ytterligare två pass på Kroken. Fredag kväll så red vi lite markarbete (typ 7 galoppbommar där de två yttersta var upphöjda) och Kroken var väldigt laddad. Men det var skoj, fick jobba med halvhalterna. Lördag morgon så tog vi ett dressyrpass och han var superfin redan från början. Red lite tempoväxlingar, mycket förvänd galopp, några byten och lite piruettgalopp på en liten volt. Jättekul att få rida lite ordentligt.

I övrigt så har ledigheten varit mysig. Har träffat många nära och kära, hunnit med två vinkvällar, fått bryn och fransar fixade av Erika, klippt mig och sovit länge på mornarna. Riktigt najs. Igår kom vi alltså tillbaka och Boccica fick sig en julklapp, en jollyboll och hon har i alla fall sparkat omkring den lite i hagen! Veterinären kom också tillbaka för en till sväng akupunktur men var väldigt positivt överaskad att hon hade svarat så bra på första behandlingen. Hon var helt bra på vänster sida och reagerade bara lite på höger, så hon sa att vi kanske skulle nöja oss med bara gårdagens behandling, men att jag skulle hålla lite koll och se om jag ville köra en till för säkerhets skull.
 
Idag så har jag äntligen motionerat lilla Loppan. Promenerade först och sen tog jag henne på töm på volt i trav och galopp och hon var såååå seg! Frustade och gick i rund form men väääldigt lungt och lite väl långsamt så jag fick vara på henne lite. Men vi jobbade med lite fattningar och hon fick även rulla på. Tog säkert emot lite i kroppen, hon har ju vilat typ 25 dagar så lite stel kan man väl få vara. Imorgon tänkte jag köra typ likadant och på torsdag så ska jag nog sitta upp :) Jippi!
 
Allmänt | | En kommentar |

Julaftonsridning

Bochi har fortsatt vila medan vi åkte hem för några dagars julfirande. Julaftonsmorgon så var jag enligt tradition i höglands och red ut med Marie och gänget. Fick låna kroken som var fin som vanligt och vi red en sväng runt byn. Härligt att träffa några av sina närmaste vänner och dela både upplevelse och klappar! Resten av dagen bestod av firande på två ställen. Idag blev det lite festligheter med gamla vänner och resten av vistelsen hoppas jag blir lika trevlig. Förhoppningsvis får jag rida lite mer på krokodil :) är ridsugen både för att det börjar va ett tag sen nu men också för att det känns roligt att få rida en vuxen häst... Här kommer en bild på en inte så vuxen bäbishäst!
 
Allmänt | | Kommentera |

Lastträning

Igår blev det en skogspromenad. I skogen gick det bra, men när vi gick förbi småstallarna var det lite läskigt men hon skötte sig ändå. När vi var nästan tillbaka blev hon lite rätt för något imaginärt spöke och hoppade upp i luften, men sen skötte hon sig. I morse började jag med utsläpp, sen mockade jag åt Boccica och Ebbe. Efter det fick Ebbe sig ett pass på töm där vi jobbade med många övergångar, lite tempoväxlingar, att böja igenom halsen samt att gå över en upphöjd bom i trav och galopp. Han skötte sig mycket bra.
 
Sen tyckte jag det var dags för lite mera lastträning. Skottade fram hästtransporten och försökte även skotta av det värsta från taket. Det har ju kommit typ en halvmeter snö så det var lite jobb med det. Sen så laddade jag med en höpåse i finkan och öppnade upp brett. Efter det tog jag dit Bochi i grimma och så klev hon upp på rampen med frambenen men bakbenen utanför. Och så stod vi så ett tag och väntade ut varann. Jag använde en longerpisk för att peta på sidorna för att kunna flytta frambenen och efter ett tag så gick hon på så fint. Hon stannar inte inne så länge, men backade ändå lungt ut. Så vi gick direkt in igen, ut efter en eller flera tuggor hö, om och om igen kanske 50 gånger. Hon var så duktig och gick fram och in direkt jag bara pekade med spöet :) Och ingen av oss var irriterad. Så vi ska fortsätta träna och visa att det kan vara roligt och smarrigt att stanna kvar där inne.
 
PS. Det verkar som att akupunkturen har hjälpt. Jag berättade ju att hon varit märkbart irriterad när man skulle lyfta speciellt höger bak efter hon blev behandlad av Anna, men redan torsdag kväll efter akupunkturen så har hon lyft benet utan att ens vifta på svansen! Och samma varje dag sen dess. Det tolkar jag som att hon blivit av med smärtan som nog uppstod efter korrigeringen :) Härligt! Nästa akupunktur blir om en dryg vecka.
Allmänt | | Kommentera |
Upp