Tre ridpass

Nu har det blivit tre pass på raken. Måndag höll jag först en lektion för en av Rolles skötare, där jag gick 'igenom de grejer som jag tycker är viktigast : avspända ben som är stilla om man inte vill något och som inte klämmer, att överlivet visar vägen när man ska svänga, att armbågarna är intill kroppen och att man tar igenom ställningen genom att böja och föra bak armbågen aningen istället för att böja handleden. Tycker att det funkar super och att man kan vara mjukare i kontakten och i handen då.
 
Satt sen upp ett tag och han kändes jättefin. Fick superbra snurr på bakkärran och han var väldigt rund i formen. Red mest på en stor volt eller runt fyrkanten och växlade tempot. Tog även några diagonala skänkelvikningar. Igår så red jag i stora ridhuset. Började i fräschare tempo i galopp runt fyrkanten och jobbade sedan lite med förvänd galopp där jag red en kort diagonal följt av förvänd på resten av långsidan, hela kortsidan och sen en bit in på nya långsidan där jag la ett byte. Upprepade detta ett par gånger. Red sen lite mellantrav och skänkelvikningar i trav, gjorde några trav - halt - trav och avslutade i lite mer samlad galopp där jag gjorde galopp - skritt - galopp. Rolle skötte sig fint men kändes rätt matt och jag fick inte samma härliga energi som på måndagen.
 
Så därför tyckte jag han behövde få göra något annat idag, så efter elva långa timmar på jobbet åkte jag ut till stallet där det var mockat och hästen var borstad!! Lycka att ha skötare kan jag lova. Sen for jag och Rolle ett varv runt sjön och var väl ute typ 40 min i skritt och galopp. Han var jättepigg och ville gärna galoppera fort och mycket och det var så härligt även om det blåste en del, hur det nu kan göra det när det är minus femton!  Suck. Imorgon blir det ingen ridning för då ska jag på aqua cirkelträning :)
Allmänt | | 2 kommentarer |

Dressyr och flytt

Onsdag och torsdag blev det dressyrpass. Det kändes absolut på onsdagen att jag verkligen jobbat igenom Rolle i skritten på tisdagen. Han frustade massor redan när jag började jogga igång honom. Var visserligen ut i friska -30 grader för uppvärmning i drygt 20 minuter eftersom ridhustiden bara är korta 45 minuter så han hade ju fått värma rätt länge innan jag började jogga igång i ridhuset men ändå. Onsdagens pass var vi bara 2 i stora ridhuset så det fanns gott om plats. Då jobbade jag mycket i ett riktigt fräscht tempo i galoppen och racade på långsidorna men försökte ha honom i en riktigt lång och låg form. Jobbade även en del med travskolor och jag tyckte att traven kändes riktigt trevligt och jag kunde komma ner bättre i sadeln. Torsdagens pass var vi istället 5 i lilla ridhuset och det stod även en fyrhjuling med släp och en traktor på upptining där så det var lite trångt. Han fick en riktigt lång framskrittning eftersom de hade stått inne under dagen, det var fortfarande -30 ute. Jobbade mycket med att få honom att sätta under höger bak och aktivera det och jag tyckte han svarade fint. Red på kandaret och fick en riktigt fin känsla i handen. Blev mest trav och galopp i "normalt" tempo eftersom det var lite trångt och då är det svårare att få honom helt igenom. Men tyckte ändå att känslan var trevlig.
 
Fredagen åkte vi till Piteå, där vi passade på att träffa Niklas nu 3 brors-söner (en på endast 3v) vilket var väldigt mysigt. Lördag så packade vi in alla möbler i ett släp och begav oss med våra föräldrar till Gällivare eftersom Niklas fått både jobb och lägenhet här. Helgen har alltså bestått av massa packning och bärande, men även trevligt sällskap och god mat. Niklas har fått ett tills vidare på LKAB så jag hoppas att jag ska kunna joina honom här i framtiden. Imorgon bär det av till Kiruna igen och då blir det nog lite ridning :)
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Min träning v. 4

Måndag: Simning 40 längder, 100m fritt, 100m bröst och så samma om och om igen.
Tisdag: Mockning och ridning men i skritt, så lite fys när jag kom hem. Benböj, armhävningar och magövningar.
Onsdag: Dressyrpass samt 2km promenad från utbildningen.
Torsdag: Dressyrpass samt 2km promenad från utbildningen.
Fredag: Inget, åkte tåg till Piteå och passade på att träffa alla Niklas brors-söner.
Lördag: Lastade möbler i släpet och lastade ur det i Gällivare. Många steg i trappor!
Söndag: Promenad och allmänt stökande och städande i nya lägenheten.
Allmänt | | Kommentera |
Upp