Mer dressyr

Onsdag blev det av någon anledning lite tajt med tid. Ovanligt för att vara jag, jag vet! Men vi körde till SURF och red ett kort pass där Niklas filmade då jag red igenom MSVB5an. Det såg helt okej ut men de diagonala slutorna i galopp och den förvända var lite segt. Så eftersom det har fryst på valde jag att följa med Erika ner till SURF igår igen. Vi skrittade nästan hela vägen dit, och där jobbade jag efter lite trav på bågar och volter i förvänd galopp en stund. Sedan hade jag 10 minuters sitsträning med mig själv, så jag travade bara strax innanför stora fyrkantspåret och fokuserade på att stoppa in armbågarna (som flaxade lite på filmen) samt att spänna magen utan att luta mig bakåt. Och det var gode jobbigt. Jag påminns igen att jag måste ägna lite tid ibland åt sitsen :) På vägen hem så skrämde en vit shetlandsponny slag på Amo. Lite ironiskt i och med att jag pratat med Nina B om just denna shettis och skojat om att han förmodligen skulle dö om han såg den, när Amo blev "rädd" för någon B-ponny i Vännäs. I alla fall så var han helt pucko, småstegrade sig, ryggade, kastade sig runt och så. Ännu bättre så var det tydligen rusningstrafik i Stöcksjö så samtidigt kom det en hel del bilar. Och trots att Nicette var lugn så var Amo inte det. Men jag satt lugnt kvar och försökte styra honom i säkerhet bort från ponyn och efter en stund hade bilarna passerat och vi kunde skritta vidare hem. Men det var ett litet extra spännande 5-minutersinslag i vår annars ganska lugna tillvaro. Och det kändes bra att inte behöva sitta av för att få honom att passera... Idag blir det en prommis och imorgon laddar vi för mera dressyr :)
Allmänt | | Kommentera |

Travpass på banan

Igår så tog vi en promenad i skogen, det var mörkt men jag hade pannlampa så vi såg lite i alla fall. Amo var skeptisk men följde med ändå. Efter det så mockade jag på travet för andra och sista gången denna termin. Idag så var marken fortfarande mjuk trots att det håller på att frysa på, så jag passade på att rida ett pass på vår ridbana. Skrittade fram i skogen men jobbade resten av passet på banan. Blev mest fokus på traven, skolor, tempoväxlingar och variation i formen och det kändes ganska bra! Imorgon tror jag vi åker på SURF och rider igenom programmen... Iaf B5an så att jag har testat det en gång innan lördag. Större chans att jag rider rätt om jag har provat det en gång!
Allmänt | | 2 kommentarer |

Vilken vecka!

Denna vecka har det varit fullt ös. Jag har jobbat 3 kvällar på SURF samt haft några privata lektioner. Jag har haft tenta, föreläsningar och projektmöten. Jag har också ridit till SURF två dagar för att trimma lite dressyr (fast en av dagarna lånade jag faktiskt ut honom till Matilda N) och jag har varit på utsparks-sittning eftersom jag snart är klar med skolan. Har dessutom varit på hästloppis där jag fyndade ett tunt innetäcke till Amo samt en snygg jacka till mig själv! Bilder på jackan, täcket och på mig som festfin kommer nedan. I veckan har jag mest fokuserat på galoppen och ett av passen i ridhuset jobbade jag en del med serier vilket börjar kännas riktigt bra nu. Jag har avdramatiserat det en del och kan behålla fokus samt att vi börjar bli ganska synkade så det känns kul. Och idag hade jag det bästa passet på länge. Jag och Amo for ut i skogen, passerade en läskig träbro för att ta oss till en icke blöt jordväg som går längs E4an. Och när vi kom dit så jobbade vi hela sträckan i galopp och han fick även sträcka ut i en riktigt härlig snabb galopp. Jag älskar verkligen att vara ute och galoppera, det är bara så himla skönt. När vägen tog slut vände vi, skrittade en bit och så galopperade vi hela vägen tillbaka. Sen skrittade vi hela vägen hem och nu var bron inte alls läskig längre. Konstigt. Efter idag kan nog viss träningsvärk finnas så imorgon blir det en promenad och sen kör vi nog på två dressyrpass, ett skogspass samt vila innan vi ska tävla på vår klubbis på lördag. Då är planen MSVB4 och 5! Ska bli spännande :)
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp