Flyttkaos

Några dagar sen sist med det har varit mycket med livet. Har varit massor på jobbet i veckan, då det är min sista vecka på denna tjänst, så jag har velat få klart allt som går innan överlämningen. Sen har vi igår varit i Kiruna hela dagen för att städa ur min lägenhet där. Imorgon börjar jag min nya tjänst och den är stationerad i Gällivare så därmed kan vi officiellt bli sambos igen vilket känns härligt :)

Hästskrället då. Onsdag var en mycket intressant dag. Vi red på utebanan och jag hann bara sitta upp så kände jag hur hela hästen vibrerade av energi. Det blev en hel del skutt, jag korrigerade genom att flexa halsen åt höger och vända henne tills hon stannade, och så red jag fram igen, och efter ett tag kom en massa skutt igen och så upprepade vi processen ett par gånger. När jag äntligen hade fått henne att fokusera och vi kunde börja rida, ja då trillade min kompis av sin häst. Jag skyndade mig av Boccica, och tur var väl det, för kompisens häst sprang sen i full kareta runt, runt, runt hur många varv som helst. Varje gång han rundade Bochi så ville hon haka på så klart, men höll sig ändå vid mig när jag höll kvar. Till slut så fick vi fast J, men jag kände att Bochi var på tårna så jag ville inte sitta upp. Gick istället och hämtade longerlinan, men när vi gick tillbaka mot ridbanan så kom J emot oss i (kontrollerad) galopp, med Bochi flippade och slet sig och stack i full galopp mot stallet igen, med en rad bocksprång. Traskade tillbaka och hämtade henne, hon stod nöjt och betade vid stalldörren, och satte på linan och gick tillbaka igen. Linade några varv men nu hade energin gått ur henne, så satt upp och red ett tag. Då var hon superfin. Red i alla gångarter, även över två galoppbommar och hon kändes superfin! Så vi fick ett gott slut till allt kaos.
 
Torsdag så skulle jag ut och jogga, så jag tog med mig hästen i longerlina ut i skogen och joggade en kvart. Hon tyckte det gick lite sakta men travade bredvid mig så snällt. Fredag tömkörde jag men det blev bara ett par minuter i varje varv på volt då hon verkade lite matt, och igår så fick hon vila eftersom vi var borta hela dagen.
 
Idag däremot hade jag gott om tid på mig. Släppte ut på morgonen, mockade inne och i hagen, pysslade på och fyllde hö innan jag tog in henne. Hon stod så snällt i spiltan där jag alltid har henne uppbunden (alltså "baklänges" i spiltan för jag vill inte göra i ordning i boxen) och kändes lugn och mysig. Valde att rida inne i och med att hon varit så laddad de senaste ridpassen. Började att promenera med henne några varv, linade sedan för att "rasta" henne men idag verkade det inte behövas, hon lufsade bara runt på volten, så jag satt upp sen.
 
Gjorde några "skänkelvikningar" och volter i skritt, sedan lite svängar och volter i trav och sedan fyrkant och volter i galopp. Gjorde några trav-galopp-trav-övergångar och hon var superfin. Inget strul alls utan bara jättetrevlig och lagom pigg. Så idag var en bra dag :) Har i alla fall bestämt att jag ska börja varje pass med att lina henne för säkerhets skull, så att hon blir av med det där lilla extra som hon kanske har vissa dagar. Det är ju dumt att sitta upp på en häst som inte vet var hon ska ta vägen för att hon är så pigg, då är det som att be om trubbel. Och jag vill inte att hon lär sig några dumheter, så nu får vi se om det blir skillnad om jag gör så här.
 
Imorgon blir det vila igen, har tänkt följa ett schema och sedan lägga in extra vila om jag tycker det behövs:
 
Måndag: Vila
Tisdag: Ridning (ute om jag får sällskap) alt tömkörning
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Vila
Fredag, lördag och söndag: Dressyr, tömkörning och uteritt, i olika ordning beroende på väder och humör.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp