paus

Jag tar en liten bloggpaus nu. Vi är inne i en uppförsbacke, då fröken visar lite tonårsfasoner. Men jag jobbar vidare på töm, med ridning på mina villkor och med lastträningen. Känner mig lite allmänt låg och då blir det inte bättre när det som brukar ge mest energi också tar energi. Jag vet att alla som sysslar med hästar har kämpigare perioder, men just nu känner jag inte för att skriva om det.
 
Men avslutar med en sak Niklas sa, inget som är enkelt i livet är värt att göra!
Det är bara att kämpa på alltså!
Allmänt | | 7 kommentarer |

Dktig tjej

Igår red vi i ridhuset för första gången på länge. Men eftersom det var runt -28 fortfarande, så var det fler som hade tänkt tanken och vi var hela 8st i ridhuset. Jag tänkte att vi väl fick hålla oss till skritt om det behövdes, men efter att ha skrittjobbat ett tag med skänkelvikning och lite böjning så kändes hon pigg och därför gick vi in i trav. Joggade ett par varv i väldigt öppen form men sedan började hon söka sig nedåt. Och efter ett tag så bjöd hon själv in i galopp efter ett hörn så då fick hon så klart galoppera, eftersom det ju är bjudningen som är vår största svårighet. Efter det så tog vi några fler fattningar i vänster innan vi tog paus. Gick över till höger där första fattningen blev fel, men sedan när jag skålade ur insidan lite bättre fick rätt galopp och höll den drygt ett och ett halvt varv. Lite paus igen, sen kom vi i trav över en bom som låg på diagonalen ett par tre gånger och det tyckte Boccica var kul och fattade galopp mot den. Travade sen av henne låg och rund i formen, och efteråt promenerade vi säkert en kvart i ridhuset medan jag hjälpte L ett tag med sin häst. Jag var supernöjd att hon var så duktig trots kaoset i ridhuset.
Allmänt | | En kommentar |

Frostigt dressyrpass

Igår så hade jag bestämt att jag skulle rida på utebanan, så när det visade sig att det var minus 25 när jag åkte till stallet var det bara att pälsa på sig. Gjorde iordning boccica och traskade till banan och tände belysningen, satt upp och började skrittjobba. Låg form, framåt i skritten, böjde åt båda hållen och gjorde lite lätta öppnor. Boccica frustade massor och verkade nöjd. Efter ungefär tio minuter när vi skulle börja trava så slocknade belysningen! Och den som ska lysa i fyra timmar. Satt av, gick ut från banan , tände, gick in, satt upp och började rida, och då slocknade den igen!  Suck.
 
Nå, det var inte jättemörkt då det var stjärnklart och det gick att urskilja den upptrampade stigen så vi travade runt där i mörkret. Red i låg form och även här frustade Boccica en hel del. Efter ett tag så promenerade två tjejer förbi, så jag bad dem tända. Och efter det passade vi på att ta lite galopp. Tog bara på långsidorna och bröt av innan hörnet. Tredje långsidan blev hon lite busig och drog iväg i en bockserie, men fick ganska snabbt stopp på henne och så kunde vi fortsätta.  Tog några fler långsidor efter det och då var hon jättefin.  Avslutade med lite frisk trav lagom till att lamporna slocknade igen och skrittade sen av. När vi kom in igen var det nästan -28 grader, men ingen av oss var kall. Bara lite frostiga :) ikväll blir det vila för Bochi medan jag tänkte gymma.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp