Störigt

Efter många timmar på fötterna, först i stallet, sen på marknad och efter det på gymmet så lockade så klart soffan och tvn. Men, det är nåt fel på både Internet och sändningen till Tv:n. Grattis. Får nog bli lite massage på vår massagebänk istället.
 
Igår så gick vi först en sväng på stan och jag köpte skokräm, borste och kilar att sätta under hälen för att kunna böja på benet lite lättare. Sen så tog jag med mig hästen på en ca fyra km promenad/joggingrunda till kyrkogården och tillbaka. Det är ju längst en väg så det var bra underlag för mig, och vanligtvis inte så himla trafikerat... Trodde jag iaf. Men under den halvtimmen så passerade nog tio bilar. Boccica var då obrydd så det var skönt. Jobbigt som tusan att hålla ett någorlunda tempo. Men lagom slappt för hästen, blev väldigt lugnt för henne. Idag släppte jag ut hästarna, mockade inne och ute, och pysslade på, innan jag tog in Bochi igen. Idag red vi ute på dressyrbanan och rullade runt fyrkanten först i trav och sen i galopp. Boccica kändes väldigt energisk och rund så jag red inte så länge. Några varv i båda galopperna, några fattningar, och några varv i en energisk trav. Hade en riktigt bra känsla. Sen blev jag lite modig och red fram till grinden, öppnade den medan jag satt på hästen, och skrittade ut mot småstallarna på vår första 'uteritt' alldeles själva. Boccica vart först lite konfunderad och stannade några gånger men jag lyckades övertala henne att fortsätta. Förbi alla stall ända fram till det sista. Där tog det stopp och det gick inte att få henne vidare. Tur nog så var en tjej ute och hon följde oss de 20 långa meter som det var kvar till ridstigen. Och där så kände ju Bochi igen sig så då gick det bra att gå själv igen :) så svamlig, men duktig liten tjej! 
 
Dessutom så har hon och Toppa gått tillsammans i hagen hela helgen och det verkar gå bra, vilket känns jättekul! Så skönt att Bochi får använda hjärnan lite under dagarna också, och inte bara stå och vänta på nästa måltid. Stackars toppa tycker dock att Boccica är jobbig som vill klias hela tiden och försöker smita undan titt som tätt. Men ibland kan det ju vara mysigt.
 
Allmänt | | Kommentera |

Ny film

Idag har lilltjejen bytt galopp flera gånger, alldeles av sig själv. Jag låtsas som inget, jag vill ju inte straffa henne för något som jag sen vill att hon ska göra på hjälpen :) I början var hon lite seg men jag satt upp stigbyglarna en stund idag också och försökte bli kvick i benen och inte använda spöet förutom om hon inte alls lyssnade, vilket bara blev ett fåtal gånger. Tycker hon var riktigt trevlig på slutet. Tyvärr var jag tydligen lite flaxig i armarna, var väl för koncentrerad på att inte flaxa med benen!
Allmänt | | En kommentar |

Stövelpremiär

Tisdag så tog vi en promenad ute för att vara uppvärmda när vi kom in i ridhuset klockan nio. Traskade en sväng längst vägen och mötte bilar från båda hållen, och Bochi brydde sig inte alls. Sen svängde vi upp mot småstallarna och då såg hon något jätteläskigt så hon hoppade till och ville inte gå nå mer. När jag fortsatte gå och berättade för henne (eller hon kanske såg själv) att det farliga var en annan häst så gick det bra. Sen gick vi tillbaka. Blev ungefär 20 minuter, så när vi kom in i ridhuset kunde vi börja jogga igång. Lite lugnare tempo i början, men sedan var jag på henne att hon skulle vara framme. Hon travade fint, och lyssnade bra i galopp-trav-övergångarna. Hon var laddad men saktade ändå av på kommando, och det blev korsgalopp eller förvänd bara några gånger, så det var ju bra. Försökte böja igenom henne lite, hade först inner töm genom bettringen och tillbaka för att kunna ställa och böja lite mera. Och nog var det lite svårt att böja igenom, ta in framdelen och ändå jobba på. Men hon kämpade på. Gjorde många övergångar också. Tyckte hon var jätteduktig.
 
Tisdag hämtade jag också mina stövlar från skomakaren. Hon har lästat ut dem, så nu kan jag i allafall få på dem även om de är lite tajta ännu på eftermiddagen. Helt sjukt hur mycket mina ben sväller från morgon till kväll, speciellt om jag suttit på jobb-bussen. Men lyckades stänga stövlarna med ridbyxor under. Promenerade några varv i ridhuset innan jag satt upp, men då var ju stiglädrena alldeles för korta! Så jag fick markhjälp att länga stiglädren ett hål. De kändes ändå i kortaste laget, än är stövlarna lite höga och trycker i knävecket så jag borde skaffa kilar att sätta in under hälen. Benen pulserade och det var sjukt obekvämt. Travade fram, skrittade lite och släppte stigbyglarna för att vila benen, galopperade i ett varv, skrittade lite och släppte stigbyglarna för att vila benen, galopperade i andra varvet och samma process i skritten. Sen la jag upp stigbyglarna och började med travjobb, mycket på en stor volt för att böja igenom, vände om volt för att hon skulle följa, såg till att hon travade på framåt, och fy så jobbigt men hon var fin. Hade lite svårt att ta skänkeln dock eftersom hälen inte riktigt gick att röra, stövlarna är ju lite stela. Samma jobb i galopp, stor volt och framåt och runt inner skänkel. Hon var faktiskt riktigt fin. Sen promenerade jag länge med henne och nu kändes stövlarna mycket bättre! Så ska nog provrida igen i helgen med dem!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp