Packat och klart

I helgen blir det tävling! Vi hade tänkt åka på lördag morgon eftersom jag inte startar förrän efter sex... men då vädergudarna inte verkar vara på vår sida så har vi ändrat planen i sista minuten och jag kommer istället att flexa ut från jobbet imorgon em så att vi kan komma oss iväg medan det är ljust. Jag gillar flex! Men för att inte tappa så mycket tid imorgon så har jag och Niklas packat allt i transporten ikväll, ja allt utom Amo så klart, så att det bara är att lasta imorgon. På lördag blir det en MSVB:4 och då satsar jag på att försöka ta det andra kvalet. Och blir det inte så så är det bra träning. Söndag rider vi MSVB:2, och sedan pallrar vi oss hem. Förhoppningsvis hinner vi medan det är någelunda ljust även då. Veckans ridning har inte riktigt blivit enligt planen. Tisdag så vilade Amo och igår så red jag ut med Evelina. Ett bra pass om än i kolsvart mörker längs en grusväg (för nu var vägarna skrapade), så verkligen tur att jag har en sjukt grym pannlampa! Idag hade jag tänkt åka till ridhuset för att sen låta honom vila imorgon igen, men nu när vi bestämde oss för att åka till Umeå redan imorgon så tror jag det blir ett pass i ridhuset där istället så då fick han vila idag istället. Ändå så dåligt ridväder och underlag. Nu ska jag gå och packa mina vanliga kläder som jag behöver ha med. Håll en tumme för oss ;)
Allmänt | | 9 kommentarer |

Fina dagar

Lördag så sällskapade vi med Marie och Junior på deras skogsdebut. Blev en lugn tur på typ 40 minuter, då lillkillen inte orkar så mycket, men det blev faktiskt premiär för dem i galopp! Och det gick så bra, speciellt då man har en Amo-kompis med sig :) Nog gör hon det bra som provar galopp för första gången i skogen! Söndag hade vi tänkt fara till ridhuset och trimma lite, för jag har inte ridit ett dressyrpass sen tävlingen. Men det var så himla soligt och härligt att vi kunde inte åka och stänga in oss. Så vi fick Jeppe att skotta ridbanan och så tog vi ett pass där istället. Då det var tö så rasade snön ner från taket och skrämdes när vi stod i stallet och gjorde i ordning hästarna så de var väldigt laddade redan när vi tog ut dem. Så väl på banan blev det mycket skutt och kast från Krokens håll och varje gång så drog Amo in rumpan och "stack" iväg några språng, men förutom lite distraktioner så kändes det bra. Fick va på och driva lite då det var lite "moddigt" på banan och jag upplever att Amisen tycker det är lite jobbigt när han måste lyfta på benen så man måste uppmuntra honom lite. Men vi kunde ändå jobba på ganska bra, blev mycket enkla byten och halter eftersom det var det som funkade sämst på tävlingen sist. Men gjorde även några vanliga byten och ett par serier. Idag åkte jag direkt efter jobbet för att hinna rida i ljuset.
 
Blev en uteritt på nya favoritrundan längs vägen, men det blåste lite och Amo var väldigt tittig och ofokuserad. Skyggade nog för varenda brevlåda vi såg! Sjukt jobbig. Och eftersom det var lite rusningstrafik så mötte vi säkert typ 10 bilar, och för varje bil så saktade jag av till skritt så klart, och varje gång vi saktade av så tyckte Amo att vi skulle vända hem. Skithäst! Mot slutet fick jag igång lite bjudning och kunde jobba lite tempoväxlingar och då kändes det helt okej, men överlag så var det väl inget toppenpass. Han fick i alla fall sin motion och vi hann hem innan det blev mörkt! Här kommer en före och en efter-bild på Amo innan silagebalen och nu efter tre veckor. Vet inte om det syns på bilderna men IRL så har han fått gode hö-kaggen!
Allmänt | | 6 kommentarer |

Bus-pålle

Jag har börjat att extraknäcka en del samtidigt som jag då ska skriva mitt exjobb så att det kommer bli ett par tuffa veckor framöver, men vad ska man göra när man behöver både cash och meriter?! Därför är mitt liv lite crazy just nu. Hade inskolning igår och idag så jobbade till fyra båda dagarna. Igår hade jag kvällen i stallet så åkte ut efter middagen. Blev en uteritt, i mörkret, helt själva och fast Amo hade vilat i två dagar så var han kontrollerbar vilket känns bra. I början av hösten var det ganska stökigt speciellt när jag red själv i mörkret när han hade vilat. Det berodde säkert till viss del att vi inte kände varann så bra då, och att det var ny miljö så det kan förklara varför det funkar bättre nu. Jätteskönt tycker jag i alla fall, som rider väldigt mycket ute längs vägarna och i skogen. Har dessutom fått en monster-pannlampa som lyser upp halva byn så det är jättebra speciellt när Amo ser något läskigt. Då brukar jag lysa på det och då tycker han oftast att det inte är lika farligt längre, och kan övertalas att gå förbi! Igår så tittade Amo bara lite på några soptunnor men gick med på att slinka förbi efter lite övertalning, resten av passet gick bra. Lite fyrtaktig galopp till en början men när han fattade att vi var på hemvägen av rundan så blev galoppen genast bättre :) Idag så åkte jag direkt efter jobbet och tog ett kortare tömkörningspass på banan och Amo var faktiskt ganska busig, drog in rumpan och "stack" ett par gånger men höll sig på volten hela tiden. "Såg" också någonting så han stannade med huvudet och svansen rakt upp och blåste ett antal gånger innan han sedan struttade fram i någon form av spänstig balanstrav. Knäppis. Imorgon hoppas jag på sällskap :)
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp