Trimmat för fullt

Fredag blev det lite markarbete och vi körde 4st studs. Rolle var rätt flåsig så vi tog det rätt lugnt. Lördag så red jag dressyr i stora och jag fokuserade på skolor. Började i skritt öppna, förvänd sluta, öppna på långsidan mot spegeln sen samma på medellinjen mot spegeln. Detta gjorde jag först i skritt. Sen joggade jag fram i trav och galopp och sen gjorde jag övningen i trav igen. Allt utom höger sluta funkade fint. Höger sluta var lite klurig och krävde fler svängar. Red också ultra ett pass där jag bara kände på tempoväxlingar och volter.
 
Söndag så filmade Niklas så ni kanske får se sen. Red alla rörelser som ingår i msvcn och mycket känns bättre om än det behövs mer styrka. Igår så jobbade jag bara med att få mer snurr och tryck i galoppen. Red lite skolor och tempoväxlingar i galopp för att få igång bakbenen. Ikväll ska skötaren bara skritta honom och sen ska vi trimma lite mer för i helgen blir det tävling igen! 
 
 
Lånar en bild från Rolles ägare från föra tävlingen. Han är gode tjusig :)
Allmänt | | En kommentar |

Min träning v. 17

Måndag: Promenad ca 3km
Tisdag: Ridning, lättare pass
Onsdag: Jogging 3 km på 9km/h med en 30 sek vila i mitten. Ridning dressyr på kvällen.
Torsdag: Inget, tvättade och stökade på hemma samt fick besök från Piteå av en kompis till mamma som var i stan.
Fredag: Ridning: markarbete: studs
Lördag: Ridning 2 hästar, dressyr. Promenad 2km plus 1,5km jogging på 9,5km/h. Intervaller 30 sek springa 30 sek vila på: 15km/h, 15,5km/h, 16km/h (vila 1min), 16,5km/h, 17km/h, 16,5km/h. Styrketräning: Pull ups med viktreducering, en bröstövning, en axelövning, en tricepsövning (gör alltid samma då man står upp och pressar ner en "vikt på snöre" från brösthöjd till låren), armhävningar på boll, situps på boll, plankan 60 sek.
Söndag: Promenad 6,2km på morgonen. 2km promenad + styrketräning före lunch: Rodd på en stång 3*6reps, liggande benböj 3 set, triceps 3*20reps, djupa ryggups 3*10reps, liggande benlyft, plankan 90 sek. 2 vanliga pull ups där Niklas hjälper mig upp och så sänker jag mig sakta ner själv. På kvällen, ridning dressyr.
Allmänt | | Kommentera |

Utebanepremiär

Tisdag så blev det premiär på ena utebanan som tinat fram. Det var lite grävigt på vissa ställen då det lades nytt underlag förra sommaren, men då Rolle gått mest inne senaste tiden förtjänade han att se nåt annat. Joggade bara ett kort pass i alla gångarter men han verkade tycka det var trevligt. Just nu är det svårt att rida ute. Asfalten har tinat fram men hästarna har fortfarande brodd då det är snö och is kvar i hagarna. Och i skogen går det inte att rida än för det är snö /is blandat så man får helt enkelt försöka variera arbetet inne.
 
Igår så värmde skötaren Rolle medan jag mockade, snacka lyx. Hjälpte henne en stund och det gick bra. Hon är verkligen duktig för att va så liten på honom. Sen satt jag upp ett tag. Red några rejäla ökningar i galopp för att få igång honom. Sen red jag enkla byten runt fyrkanten : förvänd genom kortsidan, enkelt byte, rättvänd längs långsidan, enkelt byte och samma igen. Sen red jag igenom msvc1an och kunde konstatera att vi måste fokusera lite på travskolorna! Ikväll ska Rolle bara promeneras men sen ska jag rida fyra pass i rad.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp