Uteritter och Annelt-träning

Så har ytterligare en vecka gått. Tiden rusar förbi och jag hinner knappt sitta nå vid datorn för att blogga eller göra något annat för den delen. Våra vardagar följer som samma mönster; jobba, äta middag och sen stallet eller stallet + gymmet, följt av kvällsfika och sen ska man ju sova.
 
Förra söndagen red jag ett dressyrpass inne och jag fick bra känsla och snurr i Boccan. Måndag fick hon vila, och tisdag så tog vi oss en dust i skogen igen. Det tog lika länge som sist att få henne att gå, hon kör fortfarande på att parkera de första några hundra metrarna. Men jag bara väntade ut henne och sen när hon väl kommit igång så var hon jättefin och känslig. Kunde växla mellan alla gångarter och även göra tempoväxlingar med små hjälper. Avslutade med en härlig mellangalopp, en sån som man typ bara får ute!
 
Onsdag tränade vi för Anneli, och vi körde samma upplägg som vanligt. Först fram i fri form tills Boccica bjuder av sig själv och har kommit igång, sen söker jag kontakt. Red på långa linjer, några halva volter och red även lite skänkelvikning i trav från kvartslinjen till spåret med fokus på att behålla bjudningen. I slutet var hon jättefin och började riktigt trava genom kroppen i en fin form och nu börjar det verkligen kännas som att vi är tillbaka.
 
Torsdag lasttränade jag, och fredag så åkte hoppsadeln på. Red upphöjda travcavaletti och sen hade vi små tre kryss som vi hoppade över, ibland i följd. Hon skötte sig bra och hoppade ganska trevligt, om än det blev lite nära och lite långt ibland men hon löste det bra. Jag försökte bara fokusera på tempot och de gånger vi hade lite bättre tryck mot så hoppar hon ju så klart bättre. Och lördag så red vi ut igen. Hon testade fortfarande att parkera ett bra tag, men denna gång så gav hon sig mycket fortare än de tidigare gångerna. Och denna gång hade hon riktigt bra bjudning när hon väl gick och hon sprang fort som vinden på sista galoppsträckan. Hon verkar då tycka att det är riktigt härligt och kul att vara ute när hon väl bestämmer sig för att jag får bestämma. Nåja, det är bara att fortsätta vänta ut henne så ser hon nog snart att jag inte tänker ge upp, som jag råkade göra första gången hon hittade på detta! Igår fick hon sen bara vila, det förtjänade hon efter denna vecka :)
 
Allmänt | | Kommentera |

Utebanan

Igår flexade jag ut lite tidigare för att rida medan det var ljust. Solen sken, vi hade bara nån minusgrad men det blåste en del. Boccica har ju vilat 3 av fyra dagar så hon var gode taggad när vi promenerade till och runt på banan. Hävde mig upp i täckisar från marken och började sen skritta och hon kändes som en bomb som skulle explodera. Bortre kortsidan var livsfarlig och det blev några tvära kast och vi snurrade runt en del. Tog säkert en kvart i taktande skritt med massa volter innan hon började tagga ner, men hon skulle minsann inte gå bort till den kortsidan. Så jag red lite längre och lite längre och och till slut gick det ju visst att rida runt hela fyrkanten! Först i trav i ena vavet, men då var det lite läskigt att byta varv, men efter några volter i skritt längst uppe så gick det även att trava dit upp och runt hela fyrkanten. Sen tog vi båda varven i galopp och hon frustade massor och tyckte nog det var skönt att äntligen få bli kvitt lite energi. Kan väl inte anklaga henne för att ha lite myror i brallan och huvudet med tanke på hur lugnt hon haft det i veckan, så jag är glad att jag satt kvar och att vi löste det. Hon är ju egentligen väldigt stresstålig och inte skvättig annars.
 
Nu sitter vi och väntar på att bli upphämtade med skoter. Vi ska nämligen iväg på en pimpeltävling som LKAB fritid ordnar. Ska bli jättemysigt och härligt i det fina vädret :)
Allmänt | | Kommentera |

Boel-träning

Förra helgen tränade vi för en för oss ny tränare som heter Boel. Båda passen var fokuset på att först få henne framme för skänkeln, och sedan när hon gick av sig själv ta stöd i handen, precis som jag brukar rida. Blev bara ridning runt fyrkanten och lite på stora volten på lördagen med en del övergångar, där hon skulle svara framåt. På söndag så var Boccica med redan när jag promenerade fram henne. Alert och positiv, och i uppvärmningen svarade hon super på skänkeln och vi susade fram i ridhuset. Så när vi började träningen så gick det redan då att jobba henne mera i form. Gjorde några trav - skritt - travövergångar och sedan några trav - galopp - travövergångar där hon skulle vara med på hjälperna, och sedan gjorde vi en bra övning:
 
Vänd rätt upp vid A i trav, tänka mellantrav på en lång diagonal så vi kom ut i samma varv. I slutet av diagonalen fick vi flytta undan skänkeln utan att tappa bjudningen. Vid spåret fattade vi galopp och galopperade på en halvvolt genom kortsidan och sedan ökade vi på långsidan, för att sakta av innan hörnet och vända rätt upp igen. Och tyckte att det gick jättebra. Så det var riktigt roligt.
 
Måndag fick Boccica vila, och igår hade jag henne på töm på en volt. Hon fick gå över lite travcavaletti och jag jobbade med att öka och minska volten och med övergångar och tempoväxlingar. Hon svarade jättefint på hjälperna och jobbade i en sjukt fin trav!! Det är så kul att se henne när hon är så fin, då blir jag så peppad :)
 
Filmsnutt från träningen i lördags. Söndagen var bättre och hon var mer framme, men tycker ändå lördagens pass var rätt okej:
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp