Syster yster

I torsdags kom min syster upp till stan och följde då med mig ut på stallet. Hon fick prova Amo och tyckte han var jättefin :) Fredag så blev det 45 min skrittjobb med Erika samt begravning för morfar. Kvällen spenderades med syster och vänner på festivalen. Lördag hade vi härligt väder så för 3e gången denna sommaren fick jag ligga och njuta i solen! Vid middagstid blev det ett träningspass för Erika där vi jobbade med travskolor, tempoväxlingar i galopp, lite arbetspiruetter och skolor i galopp. På kvällen så gick sen jag och Erika ut på PDOL och hade en trevlig kväll bland allt folk. Söndag träffades hela släkten på pappas sida och åt rökt lax. På kvällen for jag och Erika ut och skrittade igen, barbacka denna gång.
 
Och sen igår blev det ytterligare ett träningspass. Jag värmde med skolor i skritt, bakdelsvändningar och start/stopp. Joggade sedan igång i serpentinbågar i trav samt diagonala slutor osom övergick i skänkelvikningar efter halva diagonalen. Sen blev det galopp och jobbade med bågar i rättvänd/förvänd galopp och testade några enkla byten. Skrittade ett tag och passade på att jobba med samlad/ökad skritt. När Erika kom så red vi sedan igenom LA3an två varv. Andra gången gick superfint och det var nyttigt att rida igenom det för nu vet jag lite vad jag ska försöka tänka på :) Ikväll blir det skrittjobb igen, vi kör lite varannandagsprincip nu. 
Allmänt | | Kommentera |

Ny bloggdesign

Hej alla Annas läsare!
 
Jag har "hackat" mig in här på Annas blogg (med hennes vetskap ;)) och ändrat lite i designen. Hoppas att det fungerar även i er webbläsare, men om ingen förändring syns - tryck på F5!
 
Sedan så har jag gjort två inlägg utan innehåll ("om mig" och "om Amo"), men dessa behöver ni inte bry er om. De kommer synas ett tag för att sedan kunna göra det lättare att klicka runt om man är ny! :)
 
Tack för mig, leverpastej!
Matilda N
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Om Amo

Amo Mak var en snäll och fin herre född 1995 som jag köpte just före midsommar 2012. Han var hannoveranare och e. Amoroso, ue. Furioso II. Amo har med sin föregående ägare tävlat upp till Intermediáire I på godkänt resultat och var tack vara henne välutbildad och rutinerad. Vi har ridit flera MSVC med placering samt att vi på fyra försök i MSVB:4 har kvalat vidare till MSVA :) Hann med totalt nio starter på msvb nivå, och en start i msvA (61,5%) samt två i prix st George (59,9% samt 62,2%), vilket ledde till att vi även kvalade till nationella nivå. Amo var jättesnäll och bussig i all hantering, positiv och nästan alltid rolig att rida. En toppenhäst helt enkelt och jag trivdes fantastiskt bra med honom.
 
Tyvärr fick Amo somna in, fredagen den 13e december 2013 på grund av att han hade börjat tappa kontrollen på sitt ena framben vilket gjorde att han föll och gick omkull upprepade gånger. Hans problem var med stor sannorlikhet neurologiska och det gick inte att göra något åt problemen. Han kommer alltid att vara i mitt hjärta och jag är otroligt tacksam över den tid vi fick tillsammans och allt han lärde mig.

 
Allmänt | | En kommentar |
Upp