Filmtjam

Här kommer film från gårdagens samt dagens träning! Igår tyckte jag som sagt att det var en bra träning och bra saker jag fick tänka på om än känslan inte var perfekt. Amo var lite tryckig i handen, inte helt loss och inte så rund som han kan va i galoppen men jag tycker ändå vi fick bra hjälp. Idag däremot kändes han mycket härligare. Bra känsla i handen och galoppen var mestadels rund och fin. Filmen visar ca 5 min av galoppjobbet vi gjorde i början som värmning för att snurra igång honom, med kommentarer för Niklas stod just ovanför Natalie! Sen får ni se några tvåor som känns ganska bra, bättre än treorna och def bättre än fyrorna (som inte fick rymmas på filmen). Kanske har nåt att göra med att jag ramar in honom bättre då och då funkar det ju bättre. Jäkla långben som gör det så svårt att rama in! Sen testar vi några piruetter på linjen som dom är i A1an, och till vänster är det helt okej faktiskt (baserat på min kunskapsnivå!). Till höger hamnar jag för mycket på yttersidan men det är väl skapligt i alla fall. Nåja, bara att öva vidare, för det är ju verkligen inte busenkelt, även om man har en häst som kan.... Avslutningsvis så får ni se en schwungig trav. Synd att jag själv var trött och tappade min bål helt. Natalie tyckte att jag skulle gå på gym och träna magen :P Får försöka köra plankan lite oftare här hemma iaf!!
 
Allmänt | | 6 kommentarer |

Dressyrträning för Natalie Oldfors

Lång dag, började med utsläpp redan vid sextiden eftersom jag blev väckt av en pratglad fågel kring fem. Släppte ut alla tre hästar (för två är på hopptävling med fina resultat hittills) och mockade åt två, gav vatten till hästarna samt även till hästarna på driften och myste lite med dom en stund. Sen tog jag och Amo en 25min promenad, för det kändes så onödigt att åka ut enkom bara för att släppa ut endast tre hästar!

Sen har jag försökt plugga lite under dagen, och halv fyra åkte vi ut till stallet igen och började göra iordning för träning för en GP-ryttare som heter Natalie Oldfors. Sen tog vi en promenad till ridhuset vilket tog dryga 20 min och så joggade jag igång lite. Blev enbart galoppjobb idag och jag fick tänka på att rama in med benen och vara noggrannare med "vägarna", alltså att faktiskt börja en rörelse vid en viss punkt samt ha låga stadiga händer. Som att jag inte har hört det förr... haha men det är inte så lätt alltid att tänka på allt! Jobbade på volt med tempo och formen, och sedan gjorde vi lite piruettjobb, galoppslutor och lite tempoväxlingar samt några byten. Jag tycker att det gick bra, speciellt med tanke på att det var första gången vi tränade för henne. Jag brukar ju ha en viss startsträcka innan jag kommer till ridning och idag var den kort vilket kändes lyckat bara det! Ska se om jag ska klippa ihop en film sen :)
Allmänt | | En kommentar |

Duktiga jag

Igår kväll så blev det också en kortare uteritt, då tillsammans med Evelina och Ohio. I galoppen var Amo ganska tryckig i handen men han kändes i alla fall pigg! Traven på vägen hemåt var däremot fin och lugn men energisk och formen trevlig så det kändes bra. Kvällen avslutades med Grey's anatomy :D
 
Och idag har jag varit väldigt duktig om jag får säga det själv. Började med att kliva upp vanlig jobbtid 05.50 för att åka till stallet. Kopplade finkan, snabbmockade, packade ridutrustningen och så gjorde jag i ordning hästen, sedan bar det iväg till ridhuset där vi mötte upp Erika. Så vi hade en trevlig riddate, och jag började bara med att jogga fram i trav och galopp växelvis på volter och innanför fyrkanten. När han kändes varm så jobbade jag med tempoväxlingar i galopp, samling på kortsidorna och lite fram på långsidorna, men la även någon volt då och då för att böja igenom honom. Red på träns idag och jag tycker att han blir lite tryckigare på det än på kandaret men det är ändå bra att träna även på träns. För att lösa det tänkte lite öppna på långsidorna, för att han ändå skulle vara rund även när han skulle kliva på framåt och efter ett tag så krävde jag lite mera nyans och snabbare reaktioner i tempoväxlingarna. Efter detta jobb så var jag ganska nöjd och han kändes också nöjd, men i och med att han kändes kvickare idag så ville jag ändå jobba en liten stund med piruetterna. Red dom idag på en volt, där jag först samlade galoppen, sedan minskade volten och sedan började vända. I vänster så gick det ganska bra faktiskt, men jag måste tänka lite mera öppna och det svåra är att han "faller" lite innåt vilket gör att jag vill stötta upp och knacka med innerskänkeln, och det ger så klart lite dubbla budskap eftersom han ska vända runt för ytter.... I höger så skjuter han över mig på vänstersidan och när jag hamnar där så tappar vi flytet lite, så jag försökte verkligen att sitta kvar mitt över. Men överlag så kändes piruetterna mycket bättre idag vilket var roligt. Avslutade med lite trav, gjorde några diagonaler med mellantrav där upptaget kändes super, och nu kändes det verkligen som att han hade lossnat helt. Mjuk i handen, bra i formen och lite mer schwung i traven vilket var riktigt trevligt. Så red bara runt lite ett par varv och njöt. Sen fick det vara nog.
 
Efter att vi kommit tillbaka till stallet så skyndade jag mig ut med hästen för klockan 10 skulle jag vara på ett ställe 20 min bort och hämta hö. En minut i så rullade vi in på gården (jag och Erika, vi kom från var sitt håll) och så lastade vi först in dryga 40 balar i hennes finka och sedan 30 i min. Hem igen och nu var jag själv så försökte backa upp finkan någelunda nära "höladan" men fick ändå gå ett par meter, lastade ut alla balar och sedan förberedde jag även höpåsar från silaget i hagen som min extremt otacksamma häst bara knuffar ner på marken..... Tydligen är det godast i mitten. Gick sedan och gav vatten till alla hästar eftersom det var ganska varmt ute, krattade upp allt hö jag hade drällt utanför ladan, packade upp ur bilen eftersom jag inte hann det innan och sedan gick jag och mockade i hagen. Det blev bara en dock proppfull kärra men sedan valde jag att åka hem, efter nästan 5 timmar i farten så började magen att kurra. Efter lunch så har vi sedan hunnit tvätta 5 maskiner tvätt och vi tog också en prommis på Coop för att inhanda middag och annat smått och gott. Så jag är faktiskt väldigt nöjd med dagens insatser, verkligen inte ofta jag hinner med så här mycket. Imorgon blir det dock lite exjobbsarbete för att kompensera denna lediga dag!
 
Var är Amo?

Där är Amo!
Och fint blev det! :)
Allmänt | | 6 kommentarer |
Upp