Renar!

Söndag kväll red jag dressyr ensam. Valde lilla ridhuset då det var länge sen jag red där. Började med att fräsa igång längs långsidorna och hon kändes rätt framåt och jag fick ett bra stöd i handen. Sen jobbade jag lite med galopp på volt och i höger gick det bra, men i vänster så var det fortfarande lite svårt och hon sätter mig liksom lite fel och flera gånger under sista halvan av volten slår hon om bak. När jag inte krånglade till det så mycket med min hjälpgivning utan bara svängde med stöd av ytterskänkeln så gick det visst att rida 15 metersvolt. Suck, att man inte ska kunna hålla koll på alla kroppsdelar. Red också igenom dressyrprogrammen (LB2) och travdelen kändes jättefin, framåt och bra i formen och jag kunde åka längre sträckor utan att behöva driva. Galoppen var helt okej, lite över tygeln men på hjälpen och där den skulle vara och volterna satt så jag var nöjd!
 
Igår, när allt äntligen har tinat fram så började det snöa igen. Yes! Eller så inte. Men jag hade ju bestämt att vi skulle rida ut så det var bara att ta på sig kläder och så for vi ett varv runt slingan. Lite strul första 5 minutrarna som blivit standard, men sen tuffade hon på, nästan lite för villigt. Energin sprutade typ ur hovarna och hon skakade på huvudet och brallade lite lätt i början i galoppen. Sen, på exakt samma ställe där vi sist träffade ett rådjur så mötte vi två renar. De blev rädda när vi kom i galopp och galopperade själva därifrån, och Boccan tvärnitade och vände hemåt. Jag stannade henne, vände tillbaka. Hon stannade, och vände sen hemåt. Och så gjorde vi ett par gånger innan hon vågade sig bortåt igen. Samma visa, flygande trav fram till den korsningen, sen gick det att gå som vanligt igen och fokusera lite på formen. Blev ganska mycket skritt i fint tempo så utnyttjade bjudningen och varierade form, red lite sidvärts och gjorde många övergångar mellan skritt och trav. Men vi jobbade även lite i galopp där det såg bra ut och hon var väldigt framåt och kändes superfin. Kvällen avslutades sen med kvällspass och mockning åt 20 ridskolehästar samt fodring av alla 50. Rätt trött när jag kom hem. Tur jag fick assistans av bästa Niklas med fodringen när jag mockat och packat påsar :)
 
Här är en bild på min hopphäst!
Allmänt | | Kommentera |

Dressyr

Onsdag bjöd på ett dressyrpass och jag jobbade med att få henne till båda tyglarna och med lite öppnor och lite på stora mittvolten. Hon kändes ganska fin men det var lite svårt att hålla galoppen på volt i vänster varv.
 
Torsdag så tyckte jag det var dags för ett pass på töm. Det var länge sen och det märktes. Började i skritt runt fyrkanten med övergångar skritt-halt-skritt och med öppnor och det gick bra. Sen segtravade hon som hon gärna gör i början av varje pass, men när vi skulle ta galopp var det lite strul i början. Lite bock och studs och hon drog iväg lite, så jag fick jobba lite med att vara väldigt tydligt med att inte hamna "framför" henne för då var hon snabb på att stanna. Men fick till fin vänster galopp efter ett tag och hon fick växla mellan större och mindre volt. I höger varv ville hon inte fatta höger utan tog vänster galopp flera gånger innan det blev rätt. Men sen så jobbade hon på fint och efter lite jobb på mindre volt så gick vi ut på en större där jag styrde ut på långsidorna och rakriktade och sprang med och då började hon galoppera jättefint. Sen tog vi mellantrav på samma sätt, en stor oval där jag sprang med och då var hon jättefin. Efter det nöjde vi oss. Jag fortsatte mocka hage, vårens fantastiska nöje.
 
Fredag och lördag har Boccan vilat då jag varit i Luleå på jobb och i Piteå på möhippa. Nu är det uppladdning inför nästa helg då jag hoppas på tävlingsdebut. Vi ser vad som händer :)
Allmänt | | Kommentera |

Klubbhoppning

I helgen så var det klubbhoppning båda dagarna, så jag tänkte att jag kunde passa på att träna på att hoppa en bana (och hinder med hinderstöd). Anmälde oss därför till 50cm på söndagen, det kändes lagom med en dag. Red i min nya kavaj för att testa den och den kändes bra. Boccan var pigg på framridningen och det var nyttigt med lite ponnysar som svängde lite hit och dit, vi fick träna på både stopp och svängar. Hoppade bara fram på markbom och lilla, det kändes lagom. Vi brukar ju inte träna så mycket hoppning så hon har nog inte så himla många språng i kroppen.
 
När vi sen gick in på banan så höll dom på att sänka hindren (japp, ponnysarna hoppade högre än oss) och det var lite läskigt men det gick ändå bra. Vi fick startsignal och hoppade en linje (1 och 2), kom snett igenom på 3an, men den hade röda infångare och var jätteläskig så vi fick två stopp på den. Valde att komma i trav tredje gången och då hoppade hon. Resten av banan (snett igenom, linje, snett igenom) gick jättebra, hon tvekade lite på ett hinder med vågiga bommar i klara färger men hoppade när jag stöttade med skänklarna. Så jag var jättenöjd. Så nu har vi hoppat både oxrar och hinder med infångare. Fick möjlighet att hoppa om banan men jag tyckte att det räckte med de sju sprången, hon hade ju varit duktig.
 
Igår blåste det massor men var annars fint väder. Vi red ut i skogen och det var ungefär som sist, lite tveksamt första 5 minutrarna men sen gick hon fint. Ungefär halvvägs runt så kom vi i galopp och jag stod i lätt sits, och helt plötsligt hade hästen stannat. Jag hann sätta mig, se ett rådjur hoppa till skogs och så vände Boccan helt om. Jätteläskigt! Stannade henne direkt och så fick hon lugna sig lite, och vi vände tillbaka. Boccan tyckte det luktade jättekostigt och var väldigt spänd och gick typ två steg åt gången och luktade och spejade i typ 30 meter innan hon kunde trava iväg i extremt rask luftig trav. Haha inte alls spänd eller vad! Nå, efter det gick det att fokusera igen och vi travade eller galopperade där det gick, men det blev rätt mycket skritt. Det är så skönt att träna skritten ute när hon har kommit igång och bjuder, för då kan jag variera formen utan att hon backar av, vilket är lätt hänt inne ännu. Efter passet blev det lite lastträning när vi hade Moa som assistent, och när jag hade skickat in Boccan några gånger så stod Moa inne med henne och så stängde jag in dem ett par minuter. Först tryckte Boccica lite på bommen, men när hon kände att det tog emot och jag stängde så stod hon lungt och fint och åt. När jag väl öppnade så väntade hon snällt tills jag bad henne backa ut. Så jag var jättenöjd med den träningen också.
Allmänt | | Kommentera |
Upp