Ingen tävling

Idag så fick Amo ett sår i hagen som fick plåstras om. På grund av det så strök jag mig från tävlingen vilket känns tråkigt men nu får såret läka ifred. Vi är nog snart back in business och har kanske hunnit träna lite mer innan vi debuterar :)
Allmänt | | 5 kommentarer |

Trimm

Idag red jag och Erika i stallet ner till ridhuset där vi trimmade ett tag, för att få titta lite i speglarna. Jag vet ju inte ännu riktigt hur känslan motsvarar hur det ser ut så det var nyttigt. Joggade igång i galopp och jobbade med tempoväxlingar och efter ett tag fick jag riktigt bra snurr på galoppen. Då det kändes bra så red jag igenom MSVB2an och travdelen kändes fantastiskt (förutom högerslutan vilken är lite seg). Skritten var bra, och sedan var allt i galoppen helt okej förutom höger till vänsterbytet, som jag vet ibland är orent vilket förmodligen påverkar min ridning. Erika kollade mig och när jag fick upp formen och satt kvar så gick det bättre, men ändå han efter bak på en del när jag gjorde några diagonaler med byten. Avslutade sedan med en uppridning mot spegeln där jag la två byten som var klockrena, så jag nöjde mig efter det. Allt som allt kändes det som ett jättebra pass och jag tror nog att vi kommer att sätta bytena så småningom! Vi skrittade sen hela vägen hem och när vi kom tillbaka så fick hästarna gå ut i en gräshage, med en tråd (utan ström) mellan dem båda. De har gått så nu två dagar utan problem, men fick ett samtal för ett tag sedan att Amo hade plöjt genom tråden för att få vara med sin älskade Nicette.... Nåja, det verkade då lugnt trots att de gick tillsammans så de fick fortsätta med det. Men inatt så blir det separation :)
Allmänt | | 2 kommentarer |

Lugna dagar

Igår blev det en 40 min promenad i ösregnet, och idag tog vi en länge skritt-tur med sällskap. Amo har blivit väldigt kär i det enda stoet som står i stallet hittills, och är lite stissig i stallet ännu men han lugnar säkert ner sig när detta börjar kännas mera som hemma. Imorgon tänkte vi ta en ridtur ner till SURF och trimma inför helgens tävlingar, då vi rider en MSVC2 på lördag och debuterar MSVB(2) på söndag! Spännande ska det bli :) Så jag ska nog rida igenom programmet en gång eller två. Torsdag tänkte jag mig en uteritt och fredag lite jogg. 
Allmänt | | En kommentar |
Upp