Programridning

I fredags så tänkte jag att det kunde vara intressant att rida igenom LB2an, eftersom jag nog tänkte vara med och rida den på klubbisen om en månad. Trodde Bochi skulle vara pigg i och med att hon vilade på torsdagen men hon kändes lite seg och lite stel. Hon var lite svårare att böja och det kändes typ som ett vanligt pass för någon vecka sen. Bland annat så var det lite svårare att hitta en låg form i uppvärmningen, mycket för att hon inte var tillräckligt framme. Red i alla fall igenom programmet två varv, första varvet så blev volterna lite stora och fattningarna lite sena, men andra varvet så var jag faktiskt nöjd. Vänster fattning är lite svår, har lite svårare generellt att fatta vänster så det blir lite för hastigt att bara ha en bokstav på oss att förbereda, men annars så var hon fin. Fortfarande lite backig men bättre än i början. Så vi ska nog kunna styra runt på en klubbtävling, med lite mer träning bara.
 
Efter konsultation med Marie så beslutade jag att Boccica faktiskt ska få en liten vila nu. Hon har ju gått för fullt (eller rättare sagt med 2-4 vilodagar/v) i tre månader nu så jag tänkte ge henne en liten längre sammanhängande vila. Det är rätt tråkigt ridväder, och hon har dessutom känts så himla fin sen Marie var och hälsade på för en månad sedan, så hon kanske kan må bra av en vila. Så planen är minst en vecka från och med igår, men kanske till efter hovslagaren kommer måndag v. 44, i så fall blir det typ 9 dagar. Och eventuellt får hon vila hela vecka 44 också, men vi ser hur hon verkar ta det. Planen är att vi ska hem en långhelg v. 44 så då får hon ju ändå vila på helgen också.
 
Men igår blev ändå några timmar på stallet. Först bytte vi däck på finkan. Sen när den ändå var framme så passade vi på att lasta. Jag plockade ut mellanväggen så att hon skulle ha gott om plats och så fick hon gå in och ut säkert tio gånger. Hon är dock lite snabb ut och en av gångerna kastade hon också upp huvudet i lampan och knäckte plasten och rev sig lite i ansiktet. Jäkligt onödigt måste jag säga. Nu måste jag hitta en ny plast eller en ny "låda".... Men alla gånger jag hann backa henne innan hon backade bak så gick hon jättefint ut. Sedan höll jag en lektion, och efteråt fick Bochi gå typ 45 min med det andra stoet igen, och denna gång gick bättre än sist. Nu så letade de höstrån alldeles intill varann och kliade varann en liten stund. Och det var nästan inga skrik eller så, utan ganska mycket närkontakt, så det verkar lovande. Vi ska fortsätta släppa dem några kvällar i veckan för att se, men jag hoppas att det ska funka. Skulle vara så roligt om hon kunde få en kompis :)
 
Allmänt | |
Upp