Busy week

Oj vad dagarna springer förbi. Boccica vaccinerades ju förra lördagen så hon fick vila söndag, sedan joggade jag ett kort pass i ridhuset i måndags. Vi var som mest 8 i ridhuset men trots det skötte hon sig super, om än hon stannade till ibland när någon spontant svängde mitt framför näsan på oss...
 
Tisdag följde vi ut med en ny häst i skogen. Boccica stannade och tjurade en minut eller så efter typ 500m men sen så gick hon villigt på framåt. Pigg och glad i traven, men sen i galoppen när Chippen låg före så blev hon busig och brallade en del. De fick vänta in oss lite och sen när vi tog ett lite lugnare tempo så jobbade hon på fint i galopp utan studs. Avslutade med trav upp för en backe följt av skritt längs vägen där vi mötte bilar från båda håll och hon blinkade inte ens. Duktig tjej. Onsdag så skulle hon ju vila, men jag valde ändå att rida typ 10 minuter barbacka i ridhuset, för att passa på att vänja henne. Har ju bara gjort det en gång förr. Skrittade mest men tog ett varv trav i båda varven samt en långsida galopp. Hon var jätteduktig. Sen fick hon släppas ihop med Toppa igen i en timme och det var odramatiskt. Vi ska testa på allvar nu igen för nu har vi en hage där de kan gå tillsammans om det funkar.
 
Torsdag vilade hon, och fredag så hoppade vi. Vi började med att värma upp i galopp. Även då kom det lite skutt och småhopp. Men fortsatte bara rida. Hon var lite allmänt svår att få rak och ville trycka in bogen så som hon kan göra i början av passet, speciellt när hon har vilat. Travade sedan över 5 cavaletti, där 2 var upphöjda. Hon travade jättefint över dem, och lyfte bra på tassarna. Kom i båda varven innan vi pausade lite. Sedan hoppade vi fram i trav på ett kryss som stod på medellinjen. Första gången pep hon på sidan, men hon var nog inte med på att hon skulle hoppa. Kom igen och då hoppade hon villigt. En gång från båda varven, och sedan tog vi det i galopp en gång i båda varven. Liten paus igen följt av dagens utmaning, två studs! Vi har inte hoppat det innan men det var väl bara att testa. Började i höger varv som är lite lättare och gasade igång galoppen innan samt la någon volt för att runda igenom henne. Hon fattade grejen fast hon klonkade i andra hindret. Men vi tog om det två gånger till och sista gången så blev det bra. Sedan pausade vi igen innan vi kom 3 gånger i vänster varv. Nu kunde vi gasa på längs långsidan i frisk galopp och härlig form, inga studs utan bara mjuk och fin. Första gången kom hon lite långt in på första och då blev andra tokigt men hon löste det ändå. Andra gången smet hon på sidan, så vi tog om det direkt och då så blev hon kvick och han klämma in ett litet språng innan första men då blev det ju lite långt på andra men det gick bra. Så tog det en sista gång och då kom vi faktiskt perfekt, med bra energi och bra in på både första och andra, så efter det travade jag av. Mycket nöjd med min tjej. Även om det var lite bråkigt i början.
Allmänt | |
#1 - - Charlotte:

Hon verkar vara en så cool tjej. Härligt! Det kommer säkert bli toppen! Sv: Tack Anna, ja det är verkligen inte lätt att inte överanalysera allt. Det är väldigt lätt att döma ner sig själv också och bara tänka negativt :( Men som du säger man kam bara göra sitt bästa och så blir det säkert bra med det;)

Upp